ALKMAAR - Het verduurzamen van een pand kan als een immense taak voelen, maar soms kunnen slechts enkele kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Wil jij ervoor zorgen dat de muren en vloeren van jouw openbare gebouw - bijvoorbeeld een museum, hotel of aquarium - langer mooi en onderhoudsvrij blijven? Dan kun je al veel bereiken met behulp van producten zoals wandbeschermingsplaten, hoekbeschermers en plinten. In dit artikel delen we drie handige tips om ervoor te zorgen dat jouw pand langer meegaat.


Plaats goede entreematten

Entreematten zijn van groot belang voor het beschermen van je interieur. Ze zorgen ervoor dat het meeste vocht en vuil bij de deur wordt tegengehouden, waardoor vloeren langer schoon blijven en er minder viezigheid door het pand wordt verspreid. Dit bespaart niet alleen op schoonmaakkosten, maar vermindert ook het uitglijdgevaar op bijvoorbeeld laminaatvloeren en trappen. Om ervoor te zorgen dat de entreemat optimaal werkt, is het belangrijk dat bezoekers haaks over de profielen van de mat lopen. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een mat van minimaal 300 centimeter.

Bescherm je muren tegen krassen en stoten

In drukke openbare gebouwen is het onvermijdelijk dat muren beschadigd raken door bijvoorbeeld tassen die langs de muren schrapen, objecten die er tegenaan botsen en vuil dat erop belandt. Om deze beschadigingen te voorkomen, is het belangrijk om de juiste vorm van muurbescherming te gebruiken. Gelukkig zijn er diverse opties beschikbaar, zoals muurstootlijsten, hoekbeschermers en leuningen.

Zorg voor veiligheid op je trap

Een trap kan best glad zijn, zeker in een openbaar pand waarin dagelijks veel mensen naar boven en naar beneden lopen. Daarom is het goed om anti slip voor op je trap te laten plaatsen. Enkele voorbeelden van antislip voor op je trap zijn:

•Antisliptape;

•Antislip Tough Grip-platen;

•Antisliptrapneuzen;

•Antislipstootneuzen.

Het voordeel van antislipplaten en -trapneuzen is dat deze producten niet alleen iedereen die de trap op- en afloopt voor uitglijden behoedt, maar ze je trap daarnaast tegen slijtage beschermen. Zo draag je bij aan de duurzaamheid van je pand.

Hoe houd je je pand netjes?

Met enkele aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je pand weinig onderhoud vergt en tegelijkertijd extra veiligheid biedt aan je bezoekers. Voor deze aanpassingen kun je terecht bij een toeleverancier zoals Mapro B.V. Zij bieden een uitgebreid assortiment aan producten waarmee je jouw pand in topconditie houdt. Bovendien beschikt Mapro over een professionele installatieservice waarvan de specialisten precies weten hoe deze producten worden geïnstalleerd. Wil jij jouw pand verduurzamen? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Mapro B.V!