ALKMAAR - De laatste jaren is het drinken van cocktails steeds populairer geworden. Zowel onder jongere generatie als ouderen. Dit is ook niet zo gek. Niet alleen zijn cocktails lekker om op een zonnige dag te nuttigen, maar ze zien er ook gezellig en vrolijk uit. De keuze in cocktails is reuze. Ondanks dat de horeca al weer een tijd open is, is het tegenwoordig een trend om thuis cocktails te maken. Alleen nog sterke drank zoals whiskey, rum of gin kopen en je kunt aan de slag.


De populaire ready to drink cocktails

De ready to drink cocktails zijn te gebruiken bij veel gelegenheden, maar wat is het nu eigenlijk? Het zijn als het ware cocktails die in de meeste gevallen verpakt zitten in een blikje. De drankjes bestaan al enige jaren en waren vooral geliefd onder de jongere doelgroepen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een mojito. Hoewel de drankjes eerst erg geliefd waren onder de jongere doelgroepen, zijn ze nu ook erg populair bij de oudere doelgroepen. Een reden hiervan is dat de smaak en het aanbod van de drankjes een stuk vooruit zijn gegaan. De waarde van de cocktails stijgt door de populariteit ook een stuk. Zo zijn de drankjes wereldwijd 780 miljoen dollar waard en stijgt deze waarde met 13,4% tot 2031.

Wat zijn de drijfveren?

Hoe komt het dan dat deze drankjes zo populair en geliefd zijn? De reden hiervan is voor een groot deel om het gemak. Doordat mensen in de coronatijd weinig tot niet naar de horeca konden, moesten ze een goede oplossing zien te vinden. De ready to drink cocktail is hier een goede uitkomst voor. Ze zorgen er namelijk voor dat je gemakkelijk aan je favoriete cocktail komt, zonder er teveel tijd en moeite aan kwijt te zijn. Naast het gemak is het ook een gezondere keuze. In een fles alcohol, zoals rum, zit veel meer alcohol. In een ready to drink cocktail zit namelijk ongeveer 5% tot 15% alcohol.

De populaire Hard Seltzer

Ook is de Hard Seltzer een hele hype. Dit drankje komt overeen met de ready to drink cocktail als het gaat om de gezondheid. De reden hiervan is omdat de drankjes op een andere manier gemaakt zijn. De middelen die in het drankje zitten zijn koolzuurhoudend water, natuurlijke smaakstoffen en alcohol. Hoewel er wel alcohol inzit, is dit een stuk minder dan wat er normaal gesproken in de drankjes zit. Het percentage dat in de drankjes zit, is ongeveer 5%. Ook het aantal calorieën die in de drankjes zitten zijn weinig. Omdat er natuurlijke smaakstoffen in de drankjes zitten, heb je een keuze uit een ruim assortiment. Zo heb je bijvoorbeeld een drankje met framboos smaak, maar kan een drankje ook de smaak van zeewier hebben.

Populariteit rondom alcoholvrije drankjes stijgt nog steeds

De alcoholvrije drankjes zijn al een tijdje erg populair. Nu nog steeds stijgt de populariteit hiervan nog steeds. Dit komt omdat mensen tegenwoordig erg veel bezig zijn met de gezondheid. Door gebruik te maken van alcoholvrije drankjes, ben je al meer bezig met een goede gezondheid. Daarnaast zijn ze erg bezig met het experimenteren van deze drankjes. Hierdoor worden de drankjes gemaakt van een betere kwaliteit. Je kunt tegenwoordig elk gewild drankje krijgen zonder alcohol. Hierbij kun je denken aan wijn, bier en gin. Veel mogelijkheden in 2022 dus.