ALKMAAR - De vaste lasten: iedereen heeft ermee te maken. Vaste lasten zijn de kosten die maandelijks terugkomen, voor de een zijn deze kosten hoger dan de andere. Een aantal van dit soort vaste lasten zijn belangrijk en de kans is groot dat je hier ook voor in aanmerking komt. Daarom worden een aantal van deze belangrijke vaste lasten hieronder aan je uitgelegd.

1. Zorgverzekering

Allereerst het belangrijkste om in Nederland te hebben, een zorgverzekering. Zo kun je als je ziek bent, je naar de tandarts moet of je moet een bezoek brengen aan de fysio altijd bij hen terecht. Via een zorgverzekering worden verschillende zorgkosten voor je gedekt. Op die manier ben je een stuk minder geld kwijt en kun je zonder problemen gebruikmaken van het Nederlandse zorgsysteem. Het is wel van belang om de diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken zodat je vaste lasten een stukje lager worden. Op Poliswijzer kun je gemakkelijk de verzekeringen vergelijken en de beste uitkiezen.

2. Energie

Daarnaast moet je ook elke maand opnieuw betalen voor je energie. Zo kan het zijn dat je een eigen woning hebt en dus ook verantwoordelijk bent voor de energierekening. Er zijn veel diverse leveranciers waarbij je je aan kunt sluiten als het gaat om energie. Op Gaslicht kun je gemakkelijk diverse leveranciers met elkaar vergelijken om de beste te vinden voor jouw woning.

3. Telefoonabonnement

Vandaag de dag kunnen we vrijwel niet meer zonder onze telefoon. Met onze telefoon zijn we namelijk bereikbaar voor iedereen. Je kunt er eenvoudig een appje op sturen, of je kunt iemand telefonisch bereiken. Om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent, is een telefoonabonnement erg handig. Wel komen hiervoor weer de maandelijkse kosten om de hoek kijken.

4. Hypotheek

Als je een eigen woning hebt gekocht, moet je hiervoor een hypotheek afsluiten. Een hypotheek kun je zien als een soort lening, zodat je een woning kunt kopen. Het is de bedoeling dat je maandelijks de hypotheek betaalt, om zo met een aantal jaren de woning af te lossen. Als je een woning huurt, heb je te maken met maandelijkse huurkosten.

5. Autoverzekering

Als laatste kan het ook zijn dat je een eigen auto hebt gekocht. Het is wel van belang dat je een autoverzekering afsluit, aangezien je ander niet mag rijden op de weg. Er zijn diverse verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Een autoverzekering wordt maandelijks afgelost en op die manier kun je zonder problemen de weg op.