ALKMAAR - Wanneer je door de sfeervolle straat de Laat wandelt, kan je niet anders dan opmerken dat tegenover het oude V&D-pand, zich een nieuwe fashionstore bevindt: Divali. Stap binnen en ontdek de luxe merken en de warme persoonlijke service van het Divali team. Aan de rechterkant vind je de mannenafdeling, links de damesafdeling, en achterin een uitgebreide collectie kindermode en babymode. Bij Divali slaag je voor het hele gezin. Divali biedt 50+ merken zoals Stone Island, Parajumpers, Diesel, Josh V en Nikkie, variërend van midden tot hoog segment. Het unieke concept van Divali maakt de winkelervaring bijzonder: er hangt slechts één kledingmaat per artikel in de winkel. Het Divali team staat altijd voor je klaar om je persoonlijk te adviseren. Slechts een druk op de knop en jouw juiste maten komen vanuit het magazijn, dat zich op de eerste verdieping bevindt, voor je naar beneden. De kleding wordt grotendeels in verpakte staat bewaard in het magazijn, zodat de kleding in de beste staat blijft. Kom langs bij Divali, ervaar de gezellige persoonlijke service, en ga gegarandeerd met een lach en de mooiste outfits naar huis.


Hoe Divali is ontstaan

Eya Tran vluchtte op jonge leeftijd met haar familie uit Vietnam naar Nederland. Vanaf jongs af aan had ze al een passie voor mode en droomde ervan in een modewinkel te werken. Toen ze echter niet werd aangenomen in verschillende modewinkels, besloot ze haar droom opzij te zetten en ging economie studeren aan de Erasmus Universiteit. Jarenlang werkte ze bij een financieel bedrijf, tot de geboorte van haar dochter Fabienne in 1999 haar passie voor mode opnieuw aanwakkerde. Eya genoot van het shoppen en stijlen van leuke outfits voor haar dochter. In 2003 werd Eya’s zoon geboren, en de combinatie van kinderen en fulltime werken werd steeds zwaarder. Eya's man, werkzaam in de ICT-sector, werd overgehaald om een webshop te creëren, en zo werd Eya-Kidzz geboren. De webshop, gespecialiseerd in kindermode, kende een vliegende start. Toch wilden veel merken en leveranciers niet aan een webshop verkopen, wat leidde tot de oprichting van de fysieke winkel Spice Kids. Hiermee kwam Eya's droom om in een mooie kledingwinkel te werken uit. Spice Kids floreerde meer dan 15 jaar in Alkmaar. Omdat kinderen snel opgroeien, voegde Eya damesmode toe aan het assortiment. De naam Spice Kids dekte niet langer de lading, en zo werd Divali geboren. Divali betekent "Feest van het Licht" en bevat het woord Diva, passend bij de mode die Eya biedt: speciaal, uniek en in de schijnwerpers. In 2019 opende een tweede fysieke winkel gericht op mannenmode voor jongens die de kindermode ontgroeid waren. Ondanks de uitdagingen van de pandemie eind 2020, bloeide Divali dankzij creativiteit en doorzettingsvermogen. Het Divali Team, leveranciers en trouwe klanten hielpen de winkel zonder overheidssteun door deze moeilijke periode heen.

Divali en de toekomst

In 2021 behaalde Fabienne haar HBO-diploma in International Business and Entrepreneurship. Dit moment was het begin van een nieuw hoofdstuk voor Divali. Met veel passie en een vastberadenheid om de nalatenschap van haar moeder voort te zetten, besloot Fabienne de twee winkels te fuseren en naar één groter pand aan de Laat 116 te verhuizen. Elke dag wordt de fashionstore overspoeld met lof van klanten en voorbijgangers, die de winkel als uniek in de stad beschouwen. Door de groeiende bekendheid van Divali op sociale media kanalen, komen klanten van de andere kant van het land naar Alkmaar om er echt een dagje uit van te maken. Op Trustpilot en Google getuigen de lovende woorden over de buitengewone service en de collectie die Divali biedt. Hoewel de wereld nog steeds vol zit met uitdagingen, blijft Fabienne onvermoeibaar werken met veel liefde voor mode. Elke dag brengt ze haar visie en creativiteit tot leven en is vastberaden om innovatief te blijven en Divali te laten floreren. Divali is niet zomaar een winkel; het is een plek waar dromen werkelijkheid worden. De komende decennia zal Divali de mooiste mode blijven brengen, met een persoonlijke service en veel toewijding en liefde voor het vak.