ALKMAAR - Dit zijn de laatste trends op het gebied van keukens Een groot aantal huishoudens in de regio Alkmaar koos de afgelopen twee tot drie jaar voor een renovatie van de keuken in huis. Niet voor niets; als gevolg van uitgestelde vakanties door de pandemie was het budget voor een renovatie van de woning groter. Daarnaast werkte men voornamelijk vanuit huis, wat het plannen van een keukenrenovatie makkelijker maakte. Nog steeds is de vraag naar nieuwe keukens groot. Niet alleen in de regio Alkmaar, ook elders in Nederland. Dit artikel zet de laatste trends op het gebied van keukens voor je op een rijtje. Kijk zelf online alvast eens naar de mooiste showroom keukens, wanneer je het laten plaatsen van een nieuwe keuken overweegt. Het geeft je een goed beeld van de verschillende opties die tegenwoordig aangeboden worden. Daarbij vormen showroom keukens een hele voordelige optie; het gaat om keukens die in een fysieke vestiging hebben gestaan en nu met een hoge korting worden aangeboden.

Keuken met gebruik van natuurlijke materialen


Keukens worden steeds vaker van verschillende natuurlijke materialen voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken met robuuste houten keukenkasten. Ook een keuken met een marmer(look) keukenblad, of een blad van graniet of composiet is populair. Dergelijke natuurlijke materialen vallen doorgaans goed te combineren met de houten keukenkasten. Het hout geeft keukens een warme, ietwat landelijke uitstraling. Alternatief voor een houten keuken is een betonnen keuken.

Zwarte keuken met gouden details

Tegenhanger van de keuken met natuurlijke materialen is een volledig zwarte keuken met verschillende gouden details. Het geeft de keuken een chique, luxe uitstraling. Denk aan matzwarte keukenkasten met een gouden kraan boven de spoelbak.

Koken op elektra met geïntegreerde afzuiger

Niet alleen vallen er verschillende trends op het gebied van de gebruikte kleuren en materialen te onderscheiden. Ook het gebruik van keukenapparatuur verandert door de jaren heen. Zo wordt tegenwoordig vrijwel standaard gekozen voor koken op elektra; een hele duurzame keuze. Het liefst kiest men hierbij voor een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Er zijn verschillende merken, onder meer BORA en Siemens, die deze optie aanbieden. Het voorkomt dat je de keuken van een lompe afzuigkap aan de wand moet voorzien. Daar komt bij dat deze systemen vaak net zo goed functioneren als klassieke afzuigsystemen. Niet alleen bespaart dit ruimte; het laat de keuken ook groter ogen. De bespaarde ruimte kun je gebruiken voor een aantal houten plankjes met bijvoorbeeld potjes verse kruiden.