ALKMAAR - Zaterdag 26 januari komen gedichten en grafiek weer samen, want alweer het derde DichtDruk duo presenteert die middag hun werk. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom bij horecagelegenheid Koekenbier. DichtDruk is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

DichtDruk Duo III
In juli vond de aftrap van DichtDruk plaats. Op zaterdag 26 januari is het alweer tijd voor het derde duo om het gemaakte werk te presenteren. Dit keer is de eer aan de Alkmaarse dichter Elly Stolwijk en beeldend kunstenaar Jules Kockelkoren uit Haarlem. Ze worden omringd door de dichters Peter Prins, Azar Tishe en Elisa Lo-A-Njoe . Een muzikale bijdrage is in handen van Arie van Egmond.

U bent op zaterdag 26 januari vanaf 16.00 uur, van harte welkom bij in de Aikema zaal van Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, te Alkmaar. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.

Over DichtDruk
Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. Bent u hierin geïnteresseerd? Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/dichtdruk staat informatie over de verkoop, maar ook vindt u hier meer achtergrondinformatie over het project, de kunstenaars en de dichters.

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten. Bibliotheek Kennemerwaard, stichting Vrienden van het Grafisch Atelier, stichting Grafisch Atelier Alkmaar.