ALKMAAR - Steeds vaker genieten we van de natuur en het buiten zijn. Of het nu gaat om een wandeling in het bos, een picknick in het park of een weekendje kamperen, het buitenleven biedt vele voordelen fysiek en mentaal. Om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven, zijn er een aantal musthaves die je niet mag missen. In deze blog bespreken we de belangrijkste musthaves voor het buitenleven.

#1. Goede wandelschoenen

Met stipt op nummer één! Wandelen is een van de meest populaire activiteiten in de buitenlucht. Of je nu een lange wandeling maakt door de bergen of een korte wandeling door het bos, het is belangrijk om goede wandelschoenen te dragen. Goede wandelschoenen bieden voldoende ondersteuning en bescherming voor je voeten, waardoor je minder snel last krijgt van blaren, pijnlijke voeten en enkels. Daarnaast zorgen goede wandelschoenen voor een goede grip op de ondergrond, waardoor je minder snel uitglijdt en dus veiliger wandelt. Tip: ga jij een grote wandeling maken en heb je nieuwe schoenen gekocht? Loop deze eerst in!#2. De tuin

Of je nu een dagje erop uitgaat in de natuur of het liever dichtbij huis houdt: zorg ervoor dat je tuin ook een heerlijke plek is waar je kunt genieten van het buitenleven. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke zitplek, maar ook genoeg planten, bloemen en een vijver bijvoorbeeld. Wil je een vijver met een goede waterkwaliteit? Kies dan ook voor een vijverpomp. Wil je een vijverpomp kopen? Neem dan eens een kijkje op de website.

#3. Vijver filter
Een vijver is natuurlijk geen vijver zonder een goede filter. Hierdoor kun je namelijk de vissen beter zien, maar haalt een vijver filter ook de vuildeeltjes en schadelijke stoffen uit het water. Daarom is het echt onmisbaar in bijna iedere vijver. Voor een hobbyvijver kun je het beste kiezen voor een drukfilter, doorstroomfilter of een alles-in-één vijverfilter, maar voor een professionele vijver is een meerkamerfilter, beadfilter of een trommelfilter meer geschikt. Kijk daarom goed naar welke filter bij jouw vijver past.

#4. Een waterfles
Het is belangrijk om tijdens het buitenleven voldoende water te drinken. Een waterfles is dan ook een musthave voor elke buitenactiviteit. Kies bij voorkeur voor een herbruikbare waterfles, zodat je geen plastic flesjes hoeft te kopen. Daarnaast is het handig om een waterfles te kiezen met een grote opening, zodat je deze gemakkelijk kunt vullen en schoonmaken.
#5. EHBO-kit
Misschien ben je ooit wel eens tijdens een buitenactiviteit gewond geraakt en had je helaas niks bij de hand… een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het altijd verstandig om een EHBO-kit bij de hand te hebben. Denk aan essentiële items, zoals pleisters, verband, ontsmettingsmiddel etc. Hiermee kun je kleine wonden behandelen.