Autopech: niets is zo vervelend. Ben je op weg naar je eindlocatie, kom je halverwege aan de kant van de weg te staan omdat je auto het niet meer doet. Zelfs wanneer je jouw auto regelmatig laat controleren en altijd voordelig voorziet van de benodigde auto onderdelen van Carpardoo, kan het voorkomen dat je met pech aan de kant van de weg komt te staan. Motorpech en andere motorstoringen komen nu eenmaal regelmatig voor.


Maar wat zijn nu de meest voorkomende oorzaken van autopech?

1. Accuproblemen

Op nummer één staan problemen met de accu van de auto. Je hebt het misschien wel eens meegemaakt: je staat op het punt om te vertrekken en je auto start niet meer. Zeker in de zomerse periode wanneer veel mensen op vakantie gaan staat een auto regelmatig lang stil; en dit kan ervoor zorgen dat de accu leeg raakt. De oplossing? Een setje startkabels in de kofferbak zodat je jouw auto alsnog kunt starten.

2. Lekke band

Een ander veelvoorkomend probleem is een lekke band. Je bent ergens doorheen gereden, de bandenspanning was te hoog (of laag) en daar sta je dan, met een lekke band aan de kant van de weg. Gelukkig kun je jezelf goed voorbereiden op dit mogelijke probleem door altijd een reserveband in de kofferbak (en de benodigdheden zoals een krik) te hebben liggen. Zo heb je die lekke band zo vervangen voor een nieuwe variant.

3. Een kapotte dynamo

Naast een accu zit er ook een dynamo in je auto; dit onderdeel levert de elektrische energie en zorgt ervoor dat de accu opgeladen blijft. Is de dynamo zelf kapot, dan betekent dit dat ook de accu het niet meer doet. Zowel de dynamo zelf als de aandrijving van de dynamo gaan regelmatig kapot, en je kunt dit merken aan ruitenwissers die langzamer werken of lampen die het minder goed doen. De oplossing? Even naar de garage! Gelukkig kun je jezelf voordelig voorzien van de benodigde auto onderdelen van Carpardoo; en dat scheelt je weer wat in de kosten!

4. Een elektrische storing

Steeds meer auto’s zijn voorzien van veel elektronica; en dit kan voor tal van problemen zorgen. Zo kan het zijn dat de motor minder goed optrekt, dat er verschillende lampjes knipperen of dat de elektrische besturing van ramen of deuren niet meer goed werkt. Omdat elektrische computersystemen steeds vaker voorkomen, zijn ook de elektrische storingen steeds vaker de veroorzaker van autopech.

5. Startmotor defect

En dan is er nog een defect in de startmotor. Zodra je jouw sleutel in het contact omdraait zou de startmotor in werking moeten treden welke er vervolgens voor zorgt dat de motor start. Maar een defecte startmotor zorgt er natuurlijk voor dat de auto stil blijft staan. Helaas kun je hier zelf niets aan doen en zul je toch echt de pechhulp even moeten bellen.