ALKMAAR - Dirk Hoogeterp van De Hypotheekshop Alkmaar Centrum aan de Gedempte Nieuwesloot 111 in Alkmaar en De Hypotheekshop Heiloo aan de Kennemerstraatweg 382 is de eerst gecertificeerde DuoKoop adviseur in deze regio.

Starters

Het kopen van een huis voor starters wordt steeds lastiger in de huidige markt. Soms lijkt het voor starters zo uitzichtloos dat in de beleving van deze doelgroep er alleen nog te dure huurwoningen voor hen beschikbaar zijn.

Kopen, huren of DuoKoop

Als je een huis wilt is het verstandig goed uit te zoeken wat voor jou de beste oplossing is. Als je huurt, bouw je geen kapitaal op. En huren is vaak duurder. Het voordeel is wel dat je de huur meestal op korte termijn op kunt zeggen. Met een huis kopen kan dat niet. Dan moet je wachten tot er een koper is en tot die tijd elke maand je maandlasten betalen.

Bij een gewone hypotheek is al het bezit van jou. Met Duokoop zijn alleen de stenen van jou en pacht je de grond.

Met zowel kopen als Duokopen bouw je kapitaal op en heb je een fiscaal voordeel. Je bouwt met Duokoop minder kapitaal op, maar je hebt wel maandelijks meer te besteden en je kunt wel alvast kopen.

Hypotheek

DuoKoop kan worden ingezet voor woningen tot een bedrag van ongeveer €415.000. “Een DuoKoop taxateur bepaalt de waarde van de grond, waarbij de koper moet rekenen op gemiddeld 30% van de aankoopsom, dit bedrag wordt betaald door DuoKoop” aldus Dirk Hoogeterp van De Hypotheekshop Alkmaar Centrum en Hypotheekshop Heiloo. “Bij deze constructie hoeft de koper alleen een hypotheek aan te gaan voor de woning. Voor de grond wordt door DuoKoop een maandelijkse huur gevraagd, welke aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting”, vervolgt Hoogeterp zijn uitleg. “het is overigens mogelijk om op een later tijdstip alsnog de grond te kopen”.

Oplossing voor de lastige positie van Starters?

DuoKoop is een extra mogelijkheid om voor een bepaalde doelgroep het kopen van een woning toch mogelijk te maken. Het is zeker niet de oplossing voor iedereen. Advies of DuoKoop bij je past, moet je dan ook inwinnen bij de gecertificeerde adviseur.