ALKMAAR - Kunstgras heeft de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Waar het in eerste instantie werd verguisd door natuurliefhebbers, maar ook tal van woningbezitters, zijn inmiddels steeds meer mensen het synthetische alternatief voor natuurgras gaan omarmen. Kunstgras blijkt namelijk een veelzijdige en duurzame oplossing voor de meest uiteenlopende situaties, van woningen tot sportvelden en meer.

Kunstgras voor in de tuin

Schade als gevolg van vorst in de wintermaanden en bruine plekken door de droogte in de zomermaanden. Meer dan genoeg tuinbezitters kunnen meepraten over het terugkomen na een heerlijke vakantie, om er vervolgens achter te komen dat het gazon vrijwel direct aan vervanging toe is. Wil je kunnen genieten van de pracht van groen, maar wil je daar liever niet naar hoeven omkijken? Kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden en is vandaag de dag ook nog eens niet van echt te onderscheiden.

Kunstgras voor op het balkon

Wanneer je in een appartement woont, hoeft dat niet te betekenen dat je niet van een natuurlijke omgeving kunt genieten. Terwijl houten vlonders jaren geleden al een mooie stap in de goede richting van een natuurlijker ogend balkon betekenden, is de focus inmiddels verschoven naar verschillende soorten kunstgras . Zo worden zelfs de kleinste balkons midden in een stedelijke omgeving een gezellige plek om te kunnen ontspannen in de buitenlucht.

De ideale ondergrond voor speeltuinen

Esthetisch en praktisch is ook het gebruik van kunstgras in speeltuinen. Met de aanleg ervan oogt een speelplek voor de kleinsten een stuk gezelliger. Bovendien vormt kunstgras een zachte en schokabsorberende ondergrond. Een val of een struikelpartij heeft daardoor veel minder vervelende gevolgen. Bovendien heb je na een fikse regenbui, die in Nederland het hele jaar door kan vallen, ook nog eens geen last van modderplassen. Zo is kunstgras niet alleen fijn voor kinderen, maar ook een pak van het hart voor vele ouders.

Kunstgras voor sportvelden

Uiteraard kunnen tot slot sportvelden ook niet aan de lijst van voor kunstgras ideale plekken ontbreken. Bij een expert op dit gebied vind je onder andere hockey kunstgras , voetbal kunstgras en tennis kunstgras. Deze soorten zijn extra bestand tegen intensief gebruik en vormen tegelijkertijd de stevige ondergrond die nodig is om de prestaties van sporters naar een nog hoger niveau te tillen. Ondanks hun stevigheid voelen ook deze soorten kunstgras natuurlijk aan.

Een duurzame oplossing die nauwelijks onderhoud vergt

De moderne soorten kunstgras zijn dusdanig veelzijdig, dat deze in allerlei verschillende situaties van dienst kunnen zijn. Of je nu op zoek bent naar een manier om een zo natuurlijk mogelijk ogende tuin te realiseren, je balkon een upgrade wilt geven of op zoek bent naar een mooie en veilige ondergrond voor sport en spel, kunstgras is de oplossing. Zijn duurzaamheid en minimale onderhoudsbehoeften zijn de kers op de taart en doen deze bodembedekking nog beter bij het veeleisende moderne leven aansluiten.