Vanaf september starten de cursussen weer met het zelf leren bouwen en onderhouden van websites. Dit doen we met het populaire Wordpress. Hierin zijn twee cursussen te volgen. De eerste is Wordpress met de standaard ‘bouwer’ genaamd Gutenberg en de tweede is bouwen met Elementor.

Beiden zijn uitermate geschikt om een mooie website mee te bouwen, alleen de manier van bouwen is anders. Maar dat maakt het niet minder leuk om te doen. Bij de installatie van Wordpress zit standaard de Gutenberg-bouwer in het pakket. Deze bouwer werkt met handige ‘blokken’ om een webpagina te bouwen. Blok voor blok. Dus een tekstblok, fotoblok etc.

Bouwen met Wordpress en Elementor is ook werken met blokken, maar net weer op een andere manier. Elementor is ook een persoonlijke favoriet geworden van leraar Fred van Eck en bouwt hij zelf zijn websites ook met deze builder. Bekijk de sites www.eckkies.nl, www.workshopsmartphonefotografie.nl en www.cursuswordpressalkmaar.nl maar eens.

Gutenberg of Elementor. Wat moet ik kiezen?

Die vraag is natuurlijk persoonlijk. Wat we ervan kunnen zeggen is dat alles aan te leren is. Ben je een startende bouwer en heb je wat minder met dit soort materie, dan adviseren we Gutenberg. Zoek je een creatieve uitdaging en vind je het leuk om dingen online uit te proberen, dan zouden we Elementor adviseren. Maar hoe je het ook bekijkt, beiden zijn zeer goed te doen als je het ook leuk vindt om te doen. Dan heb je de helft al gewonnen.

Een website bouwen is niet moeilijk, maar zijn er wel regels en dingen waar je gewoon rekening mee moet houden. En welke cursus je ook gaat volgen, Fred helpt je daarbij. Op de cursusdag zelf en na afloop. De support is kosteloos omdat hij weet hoe fijn het is als iemand je hiermee kan helpen als je even vastzit.

Support en hand-out bij cursus

Bij de cursus Wordpress met Elementor en Gutenberg zit ook een naslagwerk zodat je het geleerde ook thuis nog eens kan nalezen. Op de dag zelf is de rode draad om gevonden te worden door de zoekmachines. Dat noemen ze SEO. Search Engine Optimalisation. Je krijgt doorlopend tips en trucs die de leraar zelf dagelijks toepast. De cursus groepjes zijn tot maximaal 5 personen. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht en volop ruimte voor vragen.

De cursus Wordpress wordt gegeven in Wijkcentrum de Oever in Oudorp bij Alkmaar en in De Zwaan Cultureel in Uitgeest. Doe jij mee? Alles is duidelijk en betaalbaar. Aanmelden kan via www.eckkies.nl