ALKMAAR - Op de landelijke bibliotheek innovatiebijeenkomst van 14 februari, ontving Bibliotheek Kennemerwaard een aanmoedigingsprijs van € 10.000,- en de status proeftuin voor het project Creatieve Universiteit Alkmaar (CUA). De prijs is een waardering voor ambitieuze bibliotheekexperimenten in het land. De vakjury ziet CUA als een voorbeeld voor de nieuwe rol van de bibliotheek in het verbinden van mensen en kennis rondom maatschappelijk waardevolle ideeën en initiatieven. Het aanmoedigingsbedrag gaat onder andere besteed worden aan uitbreiding van de workshops en de werving van deelnemers.

Creatieve Universiteit Alkmaar (CUA)
CUA is gericht op professionals en gaat over het opdoen van praktische kennis in de eigen stad en regio om maatschappelijke of culturele initiatieven of projecten van de grond te krijgen of een zetje in de rug te geven.

En die kennis is volop aanwezig in de stad en de regio. De kunst is om deze te vinden. De bibliotheek zoekt samen met haar partners Artiance Centrum voor de Kunsten en co-workingspace Het Nieuwe Warenhuis naar zelfstandige, creatieve ondernemers en ook specialisten binnen de eigen organisaties die graag hun kennis, vaardigheden en netwerken delen. Met hen wordt onder de naam Creatieve Universiteit Alkmaar een serie van workshops en colleges georganiseerd. Deze zijn gericht op specialisten van maatschappelijke en culturele organisaties, zelfstandig ondernemers en ook inwoners die een leuk idee hebben of al actief zijn met het realiseren van een project of initiatief.

Thema's Creatieve Universiteit Alkmaar
De thema's voor de workshops en colleges variëren per seizoen. De huidige serie gaat onder andere over cultureel ondernemerschap, fondsenwerving, het schrijven van wervende teksten, zakelijk tekenen, het ontwikkelen van projectplannen, creatief ondernemen en klantsegmentatie.

De eerstvolgende workshop op 5 maart gaat over 'Strategisch Netwerken' en wordt gegeven door Erna Winters (directeur Bibliotheek Kennemerwaard) en Rob Bangert (directeur Artiance). Inschrijven kan via de website www.creatieveuniversiteitalkmaar.nl

Creatieve Universiteit Alkmaar is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met Artiance Centrum voor de Kunsten en Co-workingspace Het Nieuwe Warenhuis.