ALKMAAR - Veiligheid heeft topprioriteit voor het college van de gemeente Alkmaar. 

Cameratoezicht is daarbij een goed instrument om de veiligheid in bepaalde gebieden te behouden en te vergroten.Wethouder veiligheid Victor Kloos (OPA): “Het nieuwe VUE complex met daarin de VUE megabioscoop, Filmhuis Alkmaar, Flamingo Casino en restaurant Happy Italy zijn een aanwinst voor Alkmaar. Een prachtige plek om gezellig en veilig uit te gaan. En dat willen wij zo houden. Daarom plaatsen we juist hier een toezichtcamera.”

Minder incidenten

Uit onderzoek blijkt dat door goed gebruik van cameratoezicht het aantal incidenten afneemt en bewoners minder overlast ervaren. Ook helpen de vastgelegde beelden bij het oplossen van misdrijven. Bij de inzet van cameratoezicht streven we ernaar de mogelijkheden daarvan zo optimaal mogelijk te gebruiken.
Jaarlijks stelt de gemeente € 250.000,- ter beschikking voor het investeren in cameratoezicht. In 2016 zijn al 8 bodycams aangeschaft en worden in totaal waarschijnlijk 12 vaste camera’s aangeschaft. In totaal komen we daarmee in Alkmaar op 63 vaste camera’s, 7 mobiele camera’s en 8 bodycams.