BERGEN - De politie heeft videobeelden van de uren rondom de grote brand in sportcomplex De Beeck in Bergen. Wat daar precies op te zien is en welke conclusies daaraan verbonden kunnen worden, is nog niet bekend.

Een politiewoordvoerder laat aan NH Nieuws weten dat er bewegende beelden uit de omgeving zijn, maar dat nog niet bekend is wat daarop staat. "De recherche is momenteel druk bezig die beelden te bekijken en te analyseren", aldus de woordvoerder.

Lees ook: Bergen doet aangifte van brandstichting bij verwoest sportcomplex De Beeck

Het complex, dat onder meer werd gebruikt door talloze verenigingen en door de gemeenteraad, brandde in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober af. De sporthal ging volledig in vlammen op, waarna het vuur via het dak oversloeg naar het aangrenzende zwembad.

De gemeente Bergen laat aan NH Nieuws weten dat er volgende week wordt begonnen met de sloopwerkzaamheden. De slopers krijgen de opdracht voorzichtig te werk te gaan, in de hoop dat er nog spullen liggen die intact zijn.

Lees ook: Verwoestende brand is klap voor verenigingsleven Bergen: "Wederopbouw duurt jaren"

Bijna alle zwemverenigingen en reddingsbrigades die gebruik maakten van De Beeck hebben een nieuw plekje gevonden. De lessen zijn verplaatst naar de zwembaden De Hoornse Vaart en De Hout in Alkmaar.

Balletschool Attitude, die hun balletzaal verloren door de brand, liet vorige week weten een nieuwe locatie te hebben gevonden voor hun lessen. Ze kunnen terecht bij handbalvereniging Berdos. Daar zijn de lessen gisteren weer begonnen.

Ook voor de gymlessen van de ruim achthonderd leerlingen van de Bergense Adriaan Roland Holstschool is een oplossing gevonden. Ze sporten een weekje langer buiten en kunnen vanaf maandag terecht in de tennishal van De Blinkerd in Schoorl. De gemeente regelt pendelbussen voor de leerlingen van en naar Schoorl.