ALKMAAR - Dinsdag 20 juni 2017 heeft burgemeester Bruinooge de nieuwe Alkmaarse vestiging van Van Lanschot geopend op de Kennemersingel. Hij deed dit in bijzijn van twee leden van de Executive Board van Van Lanschot Kempen. Ter ere van de opening werd er een schenking gedaan aan de Hortus Botanicus Alkmaar.

Van Lanschot

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke private bank van Nederland. De ruim 275 jaar rijke historie vormt het fundament voor de huidige wealth manager Van Lanschot Kempen, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor haar klanten.

Sinds 1999 bedient Van Lanschot relaties in Noord-Holland Noord vanuit het kantoor aan het Verdronkenoord in Alkmaar. Nu, 18 jaar later, is het tijd voor een nieuwe locatie en vestigt zij zich in een prachtige, volledig gerenoveerde kantoorvilla aan de Kennemersingel 1A.

Opening

In het bijzijn van Karl Guha, voorzitter van de Executive Board van Van Lanschot Kempen, Richard Bruens, lid van de Executive Board en algemeen directeur Private Banking, en ongeveer honderd relaties en medewerkers van Van Lanschot, is het nieuwe kantoor gisterenmiddag feestelijk geopend door Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar.

Hortus Botanicus Alkmaar

Om de verbondenheid van Van Lanschot met de stad Alkmaar te onderstrepen overhandigde Karl Guha een cheque van € 5.000 aan een vertegenwoordiging van de Hortus Botanicus Alkmaar.

De Hortus staat voor de uitdaging om op de huidige locatie te kunnen blijven. Daarvoor moet een stuk grond aangekocht te worden. Burgemeester Bruinooge: ”Als burgemeester vervul ik regelmatig de functie van maatschappelijk makelaar. Toen mij gevraagd werd welk goed doel Van Lanschot in Alkmaar zou kunnen steunen was dat een mooie gelegenheid beide partijen met elkaar te verbinden. De Hortus zoekt naar nieuwe vormen van fondsenwerving om haar rol te kunnen blijven vervullen. Dat moeten zij nog uitwerken, maar ik spreek daar graag mijn steun aan uit.”