NEDERLAND - Na een 1e Pinksterzondag met diverse buien, sommige zelfs met flinke neerslag en onweer, verloopt ook 2e Pinksterdag wisselvallig. Gelukkig zien de dagen erna er een stuk droger en rustiger uit.


Op maandag, 2e Pinksterdag, trekken er nog een paar buien over het land, maar deze zijn veel minder actief dan zondag en er zijn ook plaatsen die het helemaal droog houden. De meeste neerslag valt in de oostelijke helft van het land terwijl aan zee de zon geregeld te zien is. Met een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het zo'n 17 tot 22 graden.

Dinsdag worden de buien steeds schaarser en het ziet er overwegend droog uit. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar dan af. Helemaal droog is het waarschijnlijk niet maar de neerslaghoeveelheden stellen niet veel meer voor.

Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer wat naar zo'n 19 t/m 23 graden en blijft het droog. De wind komt nog steeds uit het (zuid)westen en blijft matig tot krachtig

Ook op donderdag ligt de temperatuur in het gehele land rond de 21 graden en is het overwegend droog. Een klein buitje met wat lichte regen is hier en daar mogelijk, maar mag eigenlijk geen naam hebben. De wind kan het met name aan de kust iets koeler doen aanvoelen

Vrijdag wordt het mogelijk ietsje warmer, maar ook in het volgende weekend blijft de middagtemperatuur steeds uitkomen rond een graad of 21, met daarbij een licht wisselvallig weerbeeld. Er zijn flinke droge perioden met wat ruimte voor de zon, maar de zuidwestelijke wind kan ook wat lichte buitjes onze kant op sturen.