VIJFHUIZEN - Dit weekend was het dan zover. De negende editie van Bright Day vond plaats in Expo Haarlemmermeer. Techfanaten kwamen in groten getale af op dit jaarlijks groeiende evenement, dat georganiseerd wordt door Bright, onderdeel van RTL. In een groots opgezette en goed verlichte hal kon men zich uitleven tussen allerlei technologische hoogstandjes, van robots en smarthome oplossingen tot drones en gaming


Het publiek was erg divers, van jong tot oud genoot men van allerlei demo’s, shows, testlanes en exposities. Opvallend was ook het aantal vaders & zoons die gezamenlijk op pad waren. Brigth Day 2019 had veel spelelementen, waardoor een ieder zich wist te vermaken op dit techfestival.

Telefoonmaker Oppo liet bezoekers van Bright Day alvast kennis laten maken met de toekomst van 5G. Bezoekers konden in de OPPO x T-Mobile stand, de eerste 5G ervaring beleven. De OPPO Reno 5G was beschikbaar voor een speedtest. Om de grenzen van het snelle nieuwe netwerk af te tasten, kon je ook een cloud game spelen die gebruik maakt van Augmented Reality en 5G-technologie.

Het Bright Day evenement trok ook veel gaming liefhebbers. Er werden tal game competities gehouden.Onder ander Ubisoft en Samsung waren aanwezig. Ook was de bekende Fortnite YouTuber “Royalistiq”aanwezig om zijn ervaringen te delen met het publiek.

Daarnaast was ook “The Hacksmith”aanwezig. Hij maakt props na uit Marvel films, zoals het schild van Captain America en Thors hamer. The Hacksmith nam verschillende creaties die hij heeft gemaakt mee naar Bright Day. Het is de eerste keer dat hij op een groot event in Nederland optrad.

Defensie was ook aanwezig en pakte groot uit Met Deflab. Defensie toonde allerlei moderne technologieën waar zij momenteel gebruik van maken, Zo waren er verschillende VR-trainingen, En kunstmatige inteligentie technologieën om te werken aan de nieuwste voertuigen, wapens, en intelligentie over diverse dreigingen.Ook was er een show waar ze je in 3D en met hologrammen het werk van defensie lieten zien.