ALKMAAR - In juni is gestart met de bouw van Crematorium en Uitvaartcentrum Alkmaar aan de Meerweg 11 in Alkmaar. Op vrijdag 5 oktober bereikte de bouw het hoogste punt en voldoet daarmee aan de planning. Begin juni 2019 zullen Monuta en PC Uitvaart dan ook de deuren openen van het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum dat tegemoet komt aan alle moderne wensen rondom een uitvaart.

Het pand wordt een kenmerkend, modern uitvaartcentrum waar beide uitvaartorganisaties straks nog beter kunnen inspelen op de wensen rondom het nemen van afscheid. In het pand kan een volledige uitvaart op één locatie worden verzorgd. Van opbaring tot condoleance en van afscheidsdienst tot koffietafel. Een unieke locatie voor Alkmaar.

Eyecatcher in de Egmondermeer
De Burgemeester van Alkmaar, de heer P.M. Bruinooge, gaf eerder al aan verheugd te zijn met de bouw van deze uitvaartlocatie in Alkmaar. Hij noemt het unieke ontwerp een eyecatcher in de Egmondermeer. Daarnaast prijst hij de mogelijkheden die de nieuwe uitvaartlocatie de inwoners van Alkmaar en omgeving biedt.

Persoonlijk en dichtbij
Zowel Jeanine van den Brink, Facilitair Manager bij Monuta, als Jeanine Helthuis, algemeen directeur bij PC Uitvaart, beamen dat de nieuwe locatie vele mogelijkheden biedt. “En dat is tegenwoordig ook heel belangrijk”, legt Jeanine van den Brink uit. “Nabestaanden kiezen steeds meer voor een persoonlijk afscheid. Men wil het laten passen bij wie hun dierbare was. Het nieuwe crematorium biedt dan ook een uitgebreid dienstenpakket, een breed aanbod in catering en volop keuze uit diverse sfeervolle ruimtes.” Jeanine Helthuis vult aan dat naast een persoonlijk afscheid ook een locatie dicht bij huis een belangrijke rol speelt bij nabestaanden: “Het liefst houdt men het afscheid nemen dicht bij huis. Met de bouw van onze nieuwe locatie kunnen wij dit voor de mensen in Alkmaar en omgeving verzorgen.”