ALKMAAR - Loek Duinmeyer uit Heerhugowaard pakt muzikaal uit met een nieuw lied en boek met dezelfde titel: Musical van Water en Land, geschreven voor het derde album van Loeksband ’Land van Leeghwater’.

In het boek neemt Loek u mee met het koor 'De Nieuwe Tijd' uit Alkmaar, naar de opvoering van hun musical over leven en overleven in Alkmaar en het Land van Leeghwater. Waarin een zoektocht naar de munt van Justerland de geschiedenis weergeeft van Noord-Holland en de strijd tegen het telkens weer oprukkende water. Het lied Schaduw op Justerland is hiervoor als ouverture al uitgebracht en staat als videotrailer voor album, boek en musical op YouTube. Dit wordt nu vervolgd met het boek en de single Musical van Water en Land.

De zoektocht naar de munt brengt herinneringen naar boven uit zijn jeugd in de Nieuwpoortslaan in Alkmaar, waar hij is geboren op nr.106 in café de Nieuwpoort.

Waarin de Nieuwpoortslaan, het Sportpark, het Heiloerbos, de Alkmaarse hout en de boerderij van Piet Frans op de grens van Alkmaar en Heiloo de achtergrond vormen in het geschetste tijdsbeeld van de babyboom generatie.

Verder geeft de zoektocht naar de munt de geschiedenis weer van Noord-Holland en zijn strijd tegen het water. Een strijd van dammen, dijken, molens, water en land, waarin Leeghwater zo’n grote rol heeft gespeeld. Deze strijd wordt als een rode draad in het verhaal weergegeven door de ‘Geest van de tijd’ die rare sprongen maakt door het leven van gewone en markante mensen die zichzelf ongemerkt belangrijk maakten in de omgeving waarin zij leefden in de geschiedenis van Alkmaar en het Land van Leeghwater. 8 oktober 1573 is hierbij een terugkerende flashback in de tijd en speelt een belangrijke rol in het boek en de liedjes.

Op zijn website Loeksband.nl en op YouTube presenteert Loek zijn liedjes als muzikale ansichtkaarten uit Noord-Holland. Vanuit het boek kan je dan ook regelmatig sfeerproeven met de liedjes die als gedichten terug zijn te vinden in het boek en met de audio die digitaal te vinden is op het internet. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel onder: ISBN: 978-90-8759-691-0