ALKMAAR - Op zaterdag 14 april organiseert Alkmaar Sport in De Meent Bauerfeind een 2e Bijscholingsdag voor lesgevers en overige betrokkenen bij de ouderensport in Alkmaar.

Het programma duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Inhoud programma

De Bijscholingsdag start om 10.00 uur met een voorlichting over dementie door een casemanager van Geriant, een organisatie die in brede zin hulpverlening biedt bij dementie. Er wordt aandacht besteed aan de volgende vragen: wat is dementie, hoe vaak komt het voor, wat zijn de oorzaken en risicofactoren, hoe kun je dementie herkennen en hoe ga je om met dementie? Tijdens deze voorlichting is er voldoende ruimte voor interactie. Deelnemers kunnen vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Na de lunch om 12.00 uur verzorgt fysiotherapeute Joline Groot van Magentazorg van 13.00-15.00 uur een interactieve en informatieve workshop Bootcamp voor senioren. Joline Groot heeft bij Revalidatie Alkmaar Bootcamplessen verzorgd voor senioren tussen de 64 en de 94 jaar. Zij legt uit hoe deze lessen zijn opgebouwd en met welke factoren ze rekening houdt tijdens het lesgeven aan deze doelgroep. Onder begeleiding van Joline mogen de deelnemers tot slot ook zelf nog even aan de slag!

Aanmelden

Vooraf aanmelden voor de Bijscholingsdag is noodzakelijk via m.vanderwelle@alkmaarsport.nl. Voor meer informatie over de Bijscholingsdag en de deelnamekosten kunt u contact opnemen met Mirjam van der Welle, tel. 072-548 93 23.