ALKMAAR - Wethouder Victor Kloos (OPA) bezoekt maandelijks een Alkmaarse wijk om met de bewoners in gesprek te gaan over initiatieven waarmee bewoners hun eigen wijk kunnen verbeteren. Zo ook in het Centrum en de Eenhoorn.

Centrum
Het Jeugd Zomerkamp is een geslaagd jaarlijks terugkerend initiatief voor de jeugd uit alle wijken. Elk jaar gaan 50 kinderen, ondersteund door 22 vrijwilligers, een week onbezorgd op kamp. Dit is mogelijk door sponsors en een bijdrage vanuit regiegroepen voor dit bewonersinitiatief. Voor ouders die niet of niet voldoende kunnen bijdragen zijn er regelingen. Dit is voor veel kinderen de mooiste week van het jaar. Dit bleek uit de overtuigende film van het zomerkamp waarop door de kinderen uit volle borst werd meegezongen met het kamplied.

De Eenhoorn
Het wijkbezoek werd afgesloten in de speeltuin achter de Eenhoorn, ook een geslaagd bewonersinitiatief. Bijzonder goed is het om te zien dat de prachtige speeltuin nu ook door de bewoners meer dan wekelijks wordt schoon gehouden door vrijwilligers: vrijwilligers als deze zijn goud waard.