BERGEN - Gemeente Bergen heeft in 2016 niet stilgezeten met het doorontwikkelen van de digitale dienstverlening. De website is gebruiksvriendelijker gemaakt, er kunnen meer zaken online geregeld worden en inwoners kunnen vragen stellen via WhatsApp en Social Media, Dat is voor veel mensen veel handiger dan een telefoontje of langskomen. En het mooie is: het kan 24 uur per dag!

Website en WhatsApp
De website van gemeente Bergen, www.bergen-nh.nl, is aangepast en verbeterd aan de hand van de feedback van gebruikers. De openingstijden zijn nu bijvoorbeeld direct te zien op de homepage en de toptaken, dit is de belangrijkste taak waarvoor een bezoeker naar de website komt, op de homepage zijn uitgebreid. Vanaf juli 2016 voldoet de website van gemeente Bergen ook aan de internationale toegankelijkheidsrichtlijnen. Dit betekent dat de website gebruikt kan worden door iedereen, inclusief mensen met een beperking zoals blinden en doven. Daarnaast is de gemeente in september 2016 begonnen met het inzetten van WhatsApp. Wie een vraag heeft aan de gemeente kan een app sturen.

Cijfers dienstverlening
Mede door de optimalisering van de digitale dienstverlening is in 2016 het aantal telefoontjes op het algemene telefoonnummer verminderd met ruim tien procent ten opzichte van 2015. Het aantal baliebezoeken is in 2016 gestegen met zo’n vijf procent, maar liefst 19 procent van deze bezoekers kwam met een online-gemaakte afspraak, tegen tien procent in 2015. De website werd in 2016 bijna 650.000 maal bezocht.

Het totaal online aangevraagde producten/diensten is met een kleine vijftig procent gestegen in 2016 ten opzichte van 2015. De top 3 meest online geregeld:

  1. Afspraak maken (49%)

  2. Melding openbare ruimte (25%)

  3. Verhuizing (9%)

Cijfers social media
Op de gangbare social mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram weten inwoners de gemeente ook goed te vinden! Het aantal volgers per account op 31 december 2016:

  • Facebook: 5.134

  • Twitter: 1.660

  • Instagram: 403

Online regelen
Wilt u een zaak regelen? Bijvoorbeeld een verhuizing doorgeven of een afspraak maken.
Dat kunt u gemakkelijk online regelen via onze website. En heeft u een vraag? Dan kunt u hiervoor ook terecht via WhatsApp of social media. Voor meer informatie: www.bergen-nh.nl.