ALKMAAR - KiKa tovert maart 2019 om tot ‘nationale bak-maand voor KiKa’. Naar het idee van ‘Heel Holland bakt’ roepen wij iedereen uit de kinderopvang op om een maand lang in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken. Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een lekker bananenbrood, een frisse worteltaart of smaakvolle havermoutkoekjes. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen door te knutselen en te kleuren over het thema.

De actie ‘Bakken voor KiKa’ is een initiatief van Marleen Gerdes, van Facebook Community Peuterleidsters. Samen gaan we alles in het werk stellen om in maart 2019 zoveel mogelijk kinderopvangvestigingen met de kinderen voor deze mooie actie te laten bakken!

Speciaal voor deze actie heeft KiKa een themapakket laten ontwikkelen welke kosteloos aan te vragen is via actie@kika.nl. In het pakket zit o.a.: een handleiding, activiteitenkaarten, een kleurplaat en een actieposter zodat je direct van start kan gaan! ‘Bakken voor KiKa’ past zowel binnen het (VVE) thema dat betrekking heeft op ‘Ziek zijn’ als op ‘Voeding’.

Hoe doe je mee?
  • Volg Peuterleidsters op Facebook om op de hoogte te blijven van alle activiteiten en het laatste nieuws. Op de pagina is een aparte groep aangemaakt met als titel; Koekiemonsters bakken voor Kika!
  • Maak zelf een actiepagina aan op www.actievoorkika.nl/bakkenvoorkika
  • Op de hoogte blijven? Laat dan hier je e-mailadres achter.
Mocht je al eerder aan de slag willen dan kan dat natuurlijk. Vanaf het moment van aanmelden kan je al geld gaan inzamelen, de stand zal met de meter worden bijgehouden. Vanaf januari 2019 zijn de materialen beschikbaar en kun je een themapakket opvragen.

Marleen Gerdes en KiKa kijken uit naar een geweldig leuke en vooral smakelijke actieperiode binnen de kinderopvang!