ALKMAAR - AZ-supporters Walter en Robin zijn door het dolle heen dat hun club in de poulefase van de Europa League is beland. De fans reizen maar wat graag hun club achterna dwars door Europa. Toch liepen ze tegen een probleem aan: de prijzen van vliegtickets schieten de lucht in. Daar hebben ze nu wat op gevonden.


"Als de datum bekend is wanneer ze moeten spelen, schiet de prijs van tickets omhoog. Zo simpel is dat", verklaart Robin. Om zich niet scheel te betalen aan vliegtickets besloot hij eens uit te zoeken wat het kost om zelf een vliegtuig af te huren. Lang duurde zijn zoektocht niet.

"Alles begint op Google. Ik keek eerst eens naar een vliegtuig voor zes personen. Dit kostte 16.000 euro per persoon. Dat was net wat boven het budget", grapt Robin. "Daarna keek ik naar een vliegtuig voor 100 personen. Nog steeds te duur. Uiteindelijk blijkt een vliegtuig voor 185 passagiers een prima prijs op te leveren", aldus Robin. "295 euro per persoon. Er is ook nog een andere optie waar je de kaarten erbij kunt kopen."

Regelaar
Hoe Robin op het idee kwam om het heft in eigen handen te nemen, zit volgens hem in zijn karakter: "Ik kan alles regelen. Ik ben altijd de regelaar. Voor de lokale kroeg heb ik ook veel geregeld bijvoorbeeld. Je moet jezelf iets toe-eigenen. Je moet er achteraan gaan. Van heel wat bedrijven kreeg ik geen reactie. Maar van een paar wel. Meer heb je niet nodig", vertelt hij.

Inmiddels heeft Robin van twee bedrijven een offerte: "Ik heb nu één vinger en ga voor de hele hand."

Veertig van de 185 plekken zijn al gereserveerd. Het plan gaat pas door als alle plaatsen vol zijn. "Ik ga niet zelf bijlappen. Maar binnen een half uur zijn de eerste veertig plekken al vergeven. Ik heb er vertrouwen in dat het het hele vliegtuig zo vol zit", aldus Robin.