ALKMAAR - Voordat je examen kunt doen, is een goede voorbereiding belangrijk. Het doet er niet toe om welk examen het gaat. Dat betekent dat ook voor het halen van het auto theorie examen van het CBR, een voorbereiding nodig is. Het doel hiervan is om binnen een keer het examen te halen, zodat je zo snel als mogelijk door kunt met de praktijk. En tenslotte over je eigen rijbewijs kunt beschikken.


Je hebt nu al een aantal keren de theorie gelezen waarbij een ding duidelijk is, het is veel. Raak vooral niet gedemotiveerd hierdoor, maar gebruik de volgende 3 tips.

Welke vragen en hoe die eruitzien
Je zult geëxamineerd worden door het CBR waarbij de structuur van het examen openbaar is. Als je hierover weet, draagt het zeker bij aan je voorbereiding. Zo is bekend dat je geëxamineerd zal worden op drie onderdelen onder te verdelen in gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning moet je minstens 13 van de 25 vragen goed hebben.

Over de verkeersregels moet je minstens 10 van de 12 vragen goed beantwoorden. Terwijl je van de inzichtvragen minstens 25 van de 28 goed moet hebben. Het examen zul je op een computer maken. Hierbij kun je hotspotvragen, invulvragen, ja/nee vragen, meerkeuze vragen of sleepvragen verwachten.

Hoe kun je oefenen
Je weet nu welke vragen je kunt verwachten op het CBR examen. Je kunt je hierop voorbereiden, auto theorie examen, door te oefenen met de vragen. Na klikken op de link hiernaast, kom je op een website waarop je online kunt oefenen. Je hebt veel voordeel hieraan, want je kunt namelijk gratis oefenen. Verder kun je altijd oefenen waar je toegang hebt tot internet en ook wanneer er geen internet is.

Dat betekent dat je ook offline kunt oefenen. De website is zo gemaakt dat je de webpagina’s kunt downloaden. Zo kun je toch offline oefenen. Heb je meer behoefte om te oefenen? Kies voor betaald oefenen zodat je toegang hebt tot premium oefenmateriaal. Zo word je nog beter voorbereid. Het slagingspercentage van de geëxamineerden die in een keer slagen, is namelijk het hoogst hierbij.

Verkeersborden onthouden
Ons verkeer telt meer dan 100 verkeersborden. Veel om te onthouden, dus vereist ook dit een goede voorbereiding. Gelukkig kun je de verkeersborden als onderdeel van het online theorie examen oefenen. Je komt met deze link terecht op de website die alles voor je heeft uitgewerkt om te oefenen. Je kunt kosteloos oefenen waarbij je beperkte toegang hebt tot oefenmateriaal. Met betaald oefenen heb je toegang tot premium oefenmateriaal zodat je op en top voorbereid bent.

Het draagt uiteindelijk goed bij aan je voorbereiding als je vooraf weet welke vragen je kunt verwachten op het theorie examen van het CBR. Je kunt op autotheorie.nl online, offline, kosteloos en betaald oefenen. Verder kun je gemakkelijk de verkeersborden onthouden door te oefenen op verkeersborden.nu. Hierbij heb je ook de keus om gratis te oefenen of betaald te oefenen met toegang tot premium oefenmateriaal. Je slaagt zeker in een keer.