Waarom is astrologie zo populair onder jonge hoogopgeleide vrouwen in Noord-Holland? Uit onderzoek van Mediumchat.nl blijkt dat jonge Noord-Hollandse vrouwen zich meer in astrologie verdiepen dan andere vrouwen in Nederland. Ook raadplegen nuchtere jonge Noord-Hollandse vrouwen regelmatig een astroloog voor belangrijke levensvragen.

Astrologie vertelt wat jij losmaakt in anderen

‘Astrologie helpt je anderen en jezelf beter te leren kennen en beter te begrijpen’, zegt Feerle Hoek (29) Hoek is afgestudeerd in de psychologie en werkzaam als psychologe. ‘De planeten in je horoscoop kun je ook plaatsen in de horoscoop van een ander. De plaats waar ze staan onthult wat jij losmaakt in een ander en wat de ander in jou ervaart. Menselijke relaties zijn complex, iedere relatie is uniek, relatieastrologie kan stellen dichter bij elkaar brengen omdat ze de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen hen leren te begrijpen’, aldus Hoek.

Met behulp van astrologie weer grip op je leven
‘Astrologie bestaat al 4000 jaar en is veel meer dan iedere dag je horoscoop lezen. Astrologie geeft je inzichten en heeft niets met geloven, bijgeloof of waarzeggerij te maken. Jaren werd astrologie in onze westerse wereld als stoffig en zweverig gezien. In China en Thailand is een astroloog raadplegen heel normaal, het is een onderdeel van de beschaving. Vragen aan astrologen zijn onder andere, welke dagen of maanden vreugde, succes of teleurstelling zullen brengen en of een relatie succesvol zal worden’ zegt Hoek.

Astrologie en de president van Amerika
Ronald Reagen, de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika vertelt in zijn biografie dat hij eerst zijn astroloog Carroll Righter raadpleegde voordat hij een beslissing nam. Reagen komt er openlijk voor uit dat hij in astrologie gelooft. Koningin Elisabeth I van het Verenigd Koninkrijk raadpleegde een astroloog en ook prinses Diana van Wales, was heel open over haar astrologe. De horoscopen van het Thaise hof worden dagelijks berekend door 12 astrologen die in vaste dienst zijn.