ALKMAAR - Begin april vond het Artiance Solisten Concours 2017 plaats. Er werd de hele dag door talentvolle jongeren onder de 18 jaar gemusiceerd. Publiek en de jury, bestaande uit Sabine Kirsten, Nico Korver en Andre Elbers, waren enorm onder de indruk!

Zelden werd er in de afgelopen 30 jaar door Artiance een concours georganiseerd waarbij het niveau zo hoog was. De professionele jury kwam superlatieven tekort.

De grote winnaar van het concours van zaterdag 1 april j.l. werd Robin Schot die het virtuoze pianowerk van Frederic Chopin, de Fantaisie Impromtu in C# mineur, werkelijk weergaloos ten gehore bracht. Robin is een mega-talent die als ook klarinettist verbonden is aan het Noord-Hollands Jeugdorkest en onlangs als saxofonist tijdens het Jazztival in Alkmaar te horen was. Ook Bibiane Türkcan op dwarsfluit zette een fenomenale prestatie neer en kreeg een speciale vermelding van de jury. De talenten Tom Velseboer (piano), Lotte Bierman (viool), Beiyang Zhang (piano) en Simone Winder werden door de jury geselecteerd om plaats te nemen in het Talenten Lab van Artiance. Het solisten concours stond in teken van het 30 jarig bestaan van Artiance.

Het hele kalenderjaar vieren we het jubileum van Artiance met bijzondere activiteiten.

Artiance, Centrum voor de Kunsten, Alkmaar www.artiance.nl