ALKMAAR - Percussie is een belangrijk fenomeen in het leven van de mens. Zo ook in de muziek waar het ritme, de maat, de basis legt in elk muziekstuk. Percussionist Ton Ruis behandelt in zijn nieuwe boek ‘Percussinfo’ onder andere de verschillende slagtechnieken, ritmes en technische beschrijvingen. Op vrijdag 8 december is zijn boek verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Slagtechnieken, ritmes, technische beschrijvingen en nog veel meer worden uitvoerig behandeld. Informatief en instructief voor beginnende en gevorderde percussiespelers. Een waardevol naslagwerk als lesmateriaal voor het muzikale onderwijs en andere belangstellenden.

Ton Ruis, geboren en getogen Alkmaarder, is een bevlogen percussionist. Hij heeft zijn kennis en passie voor percussie op papier gezet. Jarenlange ervaring in de ritmische wereld van de muziek leidde hiertoe. Hij is begonnen als drummer/slagwerker, maar na verloop van tijd stal de percussie zijn hart. Hij volgde opleidingen in de privésfeer en bij het instituut: Artiance Centrum voor de Kunsten. Ook schrijven is een niet onbelangrijke bezigheid van hem. Inmiddels zijn er vijf boeken van zijn hand verschenen in verschillende genres.

Boekgegevens
Titel: Percussinfo
Auteur: Ton Ruis
Verschijningsdatum: 08-12-2017
Aantal pagina's: 104
ISBN: 9789402241334
Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 19,99
Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België