ALKMAAR - Drie schoonheidssalons in Alkmaar doneren de opbrengst van hun behandelingen van vandaag aan Piet van Leeuwen, wiens bedrijf in vlammen opging tijdens de grote brand in Oudorp. Carys van Genderen zag hoe kapot haar schoonvader ervan was en organiseerde daarom een "Benefiet voor Piet".

De brand die 12 augustus op het bedrijventerrein woedde, liet niets van Piets autospuiterij over. Niet alleen de opbrengst van de behandelingen van vandaag wordt gedoneerd, ook de fooien die de drie Alkmaarse salons in de maand september krijgen, gaan naar Piet.

Carys hoopt dat er genoeg geld wordt ingezameld om nieuw materieel voor haar schoonvader te kunnen bekostigen. Piet heeft inmiddels een nieuw pand gevonden, maar een spuitcabine ontbreekt nog. "Ik weet niet of we genoeg geld gaan ophalen om dit doel te behalen, maar alle beetjes helpen", vertelt Carys, terwijl zij een pedicurebehandeling uitvoert.

Ook haar conculega's Romy van de Leygraaf en Dominique Laan doneren de opbrengst van hun behandelingen van vandaag en de fooi van de komende weken aan Piet.

Enthousiaste klanten

"Zo kun je als Alkmaarders onder elkaar toch iets doen", vertelt Dominique, die een salon heeft aan de Winkelwaard in Alkmaar. Ook schoonheidsspecialiste Romy staat de opbrengst van haar wenkbrauwbehandelingen af: "Mijn klanten reageren erg enthousiast. Er kwam zelfs iemand speciaal langs om te doneren."

De hele maand september kunnen klanten geld doneren voor de "Benefiet voor Piet" bij Footcare Clinic, Schoonheidssalon Zacht of bij Romy Beauty in Alkmaar.