ALKMAAR - Het aantal Alkmaarse huishoudens wat de laatste jaren voor een renovatie van de badkamer koos groeide hard. Nog steeds is de vraag naar nieuwe badkamers groot. Niet alleen in de regio Alkmaar valt deze trend op te merken; ook elders in Nederland wordt flink geklust in huis. Doordat onder meer de vakanties enkele zomers moesten worden uitgesteld en uitjes nauwelijks mogelijk waren, vulde de spaarpot zich steeds verder. Dat budget gebruiken huishoudens nu om de badkamer, maar bijvoorbeeld ook keuken en tuin op te knappen. Heb jij de badkamer al aangepakt? Bij het renoveren van de badkamer heb je de keuze uit verschillende stijlen. Populair zijn tegenwoordig de industriele badkamer en de badkamer met een hotel chique look. Wat krijgt jouw voorkeur?


Spelen met de beschikbare ruimte in een badkamer

Een van de grootste uitdagingen bij het renoveren van de badkamer in huis is het spelen met de beschikbare ruimte. De ruimte is over het algemeen beperkt, terwijl je naast de losse douche en het toilet wellicht ook een bad wenst. Het maakt een badkamer ontwerpen een flinke uitdaging! Om dit makkelijker te maken, kun je een online 3D tool gebruiken voor het ontwerpen van een badkamer. Zo’n tool helpt je nog voor het bezoek aan een badkamerwinkel een eerste schets te maken.

Doe inspiratie op via Pinterest en online blogs

Niet alleen het slim indelen van een badkamer kan een uitdaging zijn. Vaak is het daarnaast lastig om voor eenheid te zorgen in deze ruimte. Welke materialen zijn goed met elkaar te combineren? Hoe ga je om met het gebruik van verschillende kleuren in de badkamer? Op welke wijze voorkom je dat de ruimte al snel erg rommelig oogt? Het helpt je wanneer je online inspiratie opdoet. Dit doe je bijvoorbeeld op de blog van een badkamerzaak, maar ook door te kijken naar badkamers van andere huishoudens op een platform als Pinterest. Welke combinaties van materialen en kleuren gebruikt men hier?

Tip: let ook op de manier waarop men omgaat met de verlichting in badkamers. Tegenwoordig is het populair om het plafond van de badkamer iets te verlagen, zodat je deze van led spots kunt voorzien. Niet alleen in de badkamer zie je ze vaak terug; ook in de keuken zijn ze populair. Door de led spots te combineren met een dimmer, kun je de lichtintensiteit voortdurend aanpassen naar het moment op de dag.