ALKMAAR - Kinderopvangorganisaties Kiddies en SKOA verbinden zich in 2020 als hoofdsponsor aan de Alkmaarse Avond4daagse. Wandelfans van jong tot oud kunnen de data 9 t/m 12 juni alvast in hun agenda blokkeren. Alkmaar Sport organiseert tijdens dit wandelevenement naast de ‘reguliere’ 5 en 10 kilometer lange wandelroutes door verschillende wijken in Alkmaar ook een gratis Dreumesloop voor de allerkleinste kinderen. Meer informatie is te vinden op www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.


Van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juni organiseert Alkmaar Sport de Alkmaarse Avond4daagse. “De vrijwilligers van wandelvereniging de Jeep organiseerden de avond4daagse tot voor kort. Zij hebben in al die jaren een fantastisch evenement neergezet, maar gaven aan de organisatie niet verder op zich te kunnen nemen. Alkmaar Sport werk al langere tijd met deze vereniging samen en heeft dan ook besloten dit over te nemen,” aldus Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Alkmaar Sport. “Ons eerste doel was het vinden van een hoofsponsor die haar naam aan het evenement wilde verbinden. Dit zodat wij de deelnemers een veilige en goed georganiseerde vierdaagse kunnen garanderen.”

De hoofdsponsor werd gevonden in kinderopvangorganisaties Kiddies en SKOA. Directeuren Michelle van Nieuwenhoven (Kiddies) en Vincent Thijssen (Alkmaar Sport) bekrachtigden de samenwerking aflopen week met de officiële handtekeningen. “Meteen na onze kennismaking was het gevoel al goed,” aldus Nieuwehoven. “Het enthousiasme waarmee Alkmaar Sport de organisatie van deze avond4daagse oppakt is aanstekelijk. Daarnaast stroken de missie en visie van het bedrijf erg met de uitgangspunten waar wij als Kiddies achter staan. Het voelt als een nieuw avontuur wat we samen aangaan, waarvan ik nu al voel dat het een succes wordt. ‘Onze’ kinderen gaan we in ieder geval activeren om mee te doen.” Naast dat Kiddies en SKOA het hoofdsponsorschap op zich nemen ondersteunen ze de Dreumesloop, een nieuw initiatief op de laatste wandelavond. De allerjongste kinderen lopen een 1 kilometer lange route en worden net als de échte deelnemers gehuldigd als zij over de finish komen. “Zo kunnen zij zich alvast voorbereiden op de ‘echte’ loop. Als je de sfeer van de avond4daagse eenmaal hebt geproefd wil je op oudere leeftijd zéker ook meedoen.”

Met de dagen krijgt de samenwerking steeds meer vorm. Geïnteresseerden kunnen de data, 9 t/m 12 juni, alvast vrijhouden in de agenda. Rond half maart opent de inschrijving via www.alkmaarsport.nl/avond4daagse.