ALKMAAR - Niet alle klussen lenen er zich voor om zelf te doen. Zelfs het behangen van een wandje kan je het schrikbeeld opleveren van gestoei met behangrollen en lijm maar erger nog een resultaat dat echt niet VT Wonen waardig is.

Dat komt enerzijds omdat je waarschijnlijk niet de kennis en ervaring hebt. Tenslotte behang je niet elke dag een kamer in je huis. Anderzijds is de ondergrond veel belangrijker dan jij je waarschijnlijk voor kunt stellen. Een klusjes dus om goed aan te pakken… en uit handen te geven.

Plan en begin bij het begin
Even dat wandje snel doen, is niet een goed plan. Bedenk vooraf wat je op de wand wil. Dat wil niet alleen zeggen wat voor kleur maar ook of je een wand met een structuur wil, glad of misschien wel de trendy betonlook. Kies je voor een mooie matte look of wil je glimmende effecten aanbrengen. En kies je voor behang of een muurverf.
Veel vragen die met name het uiteindelijk resultaat moeten vormen. En die voor een deel ook bepalend zijn in de keuze van de ondergrond.

Denk verder

Heb je één of meerdere wanden in huis die wel aan een opknapbeurtje toe zijn, kijk dan ook kritisch naar je andere wanden. Wat is er nodig in huis? Schakel je dan een latexspuiter in? Of kies je voor een renovliesbehanger? Niet kiezen is natuurlijk ook een optie. Want de kans is groot dat de verschillende wanden in je huis, om een verschillende aanpak vragen.

Kies je een stukadoor Alkmaar en omgeving goed kent, dan weet deze vakman precies wat er nodig is en wat voor materialen er in de huizen gebruikt wordt. Daarnaast zijn ze binnen hun vak, van meerdere optie op de hoogte. Zo kunnen ze je helpen met het realiseren van het ‘good old’ stucwerk van gips maar ook met sierpleisters, cementgebonden stucwerk en beton ciré. Ook de zolderafwerking die door de doe-het-zelver nooit mooi egaal wit te krijgen is, wordt door de stukadoor vakkundig aangepakt. Zo krijg je in je hele woning een goede basis waarbij je per seizoen eenvoudig de kleur kunt aanpassen naar jouw wensen of de trend van dat moment.

Trends voor 2022
Als je dan toch bezig bent, willen we je de trends voor 2022 niet onthouden. Na een heftige tijd is het niet vreemd dat kleuren zoals groentinten en warme rood- en bruintinten die staan voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid de hoofdrol gaan spelen. Verder komen de retrostijl en de Urban ’90 weer terug. Binnen de retrostijl spelen ook kleuren als okergeel, terra en blauw een rol. En binnen de Urban jaren ’90 stijl staan uiteraard de koele ruige materialen als beton en staal centraal. Mooi gecombineerd met uitgesproken en felle kleuren en natuurlijk scherpe en architectonische lijnen.

Wil jij de trend op een subtiele manier doorvoeren in je keuken of badkamer? Vraag dan je stukadoor eens naar de mogelijkheden in beton ciré. Een ideale wanddecoratie die zich met vele stijlen laat combineren en waarmee je de komende tijd dus ‘gebeiteld’ zit.