ALKMAAR - Op 22 juni a.s. verschijnt het afsluitende deel van de trilogie Hink-Stap-Leef! van de auteur Monique Van Goozen.


Veel van haar fans keken al geruime tijd reikhalzend uit naar het derde deel van de Hink-Stap-Leef trilogie. Tegelijkertijd vervult het velen van hen met een tikje weemoed aangezien er met De zon sprong aan een einde is gekomen aan de belevenissen van de personages die Van Goozen in haar feelgood trilogie voorbij laat komen.

Wat is het toch dat juist deze trilogie zo raakt en binnenkomt? Welnu, het is simpelweg de eenvoud van het echte leven waarmee Van Goozen weet te charmeren. Haar warme schrijfstijl, natuurlijke en geloofwaardige dialogen en het feit dat haar personages stuk voor stuk ‘gewone’ mensen zijn, doet de rest.

De boeken van Van Goozen kenmerken zich door de thema’s liefde, vriendschap en het maken van keuzes in het leven. Dat klinkt als het leven zelf nietwaar? En dat is inderdaad het geval. De lezers van de voorgaande twee delen lieten met regelmaat weten dat ze zich kunnen vereenzelvigen met een of meer van de opgevoerde personages. Dat ze met hen meeleven en dat het verhaal ‘bij hen blijft’.

Van Goozen bewijst met haar trilogie onomstotelijk dat er geen glamour nodig is om het lezerspubliek te boeien. De auteur uit Alkmaar doet dat met mensen die wij dagelijks op straat tegen zouden kunnen komen.

Juist in een tijd waarin we allemaal wel wat warmte en toenadering kunnen gebruiken is de behoefte aan een dergelijke feelgood groot. Alleen de vele vragen naar de verschijningsdatum van De zon sprong aan, bewijst dat al.

Welnu, op 22 juni is het zover. Dan verschijnt, na Tweesprong en Sprong in het diepe, het afsluitende deel, maar .. daarmee komt er dus een einde aan de belevenissen van de personages die door velen in het hart zijn gesloten.

De boeken
In Tweesprong maakt de lezer kennis met Filippa, Karlijn en Anne. Drie jonge vrouwen die al het nodige hebben meegemaakt in het leven, variërend van relatieproblemen tot een negatieve ervaring in de werkomgeving. De drie weten hun leven echter weer op de rails te krijgen en wanneer zij elkaar ontmoeten, vormen zij, samen met hun partners, al snel een hechte vriendengroep. In dit deel wordt overigens ook de hartverwarmende Yfke geïntroduceerd; een meisje met het syndroom van Down.

In Sprong in het diepe valt Leonie, het schoonzusje van Anne, voor Max. De verschillen tussen Leonie en Max zorgen voor problemen. Vooral het feit dat hij met regelmaat uit zijn comfortzone wordt getrokken, beangstigt hem. Hij is echter niet opgewassen tegen de aantrekkingskracht die de spontane Leonie op hem heeft. Hij maakt kennis met Anne en Jeroen, Filippa en Joshua en ontmoet Milan en Yfke. Met de kinderen heeft Max al snel een zeer bijzondere band.

In De zon sprong aan tenslotte staan vooral Mathilde, de introverte vriendin van Leonie, en de knappe, flamboyante Benjamin centraal. Beiden verloren hun grote liefde en dat schept een band, een band die soms verder lijkt te gaan dan vriendschap. Mathilde en Benjamin zijn er echter heilig van overtuigd dat ze absoluut niet bij elkaar passen en dat een liefdesrelatie gedoemd is te mislukken. Of is de romantiek sterker dan de twijfel? U leest het in De zon sprong aan.

De Hink-stap-leef! trilogie wordt uitgegeven door Uitgeverij EigenZinnig en telt circa 400 pagina’s per deel.

Over de auteur
Monique van Goozen groeide op in Apeldoorn, maar verhuisde na haar middelbare school naar Noord-Holland. Inmiddels woont ze al jaren met haar gezin in Alkmaar. Ze volgde een HBO-opleiding tot verpleegkundige, activiteitenbegeleider en docent. In het dagelijks leven begeleidt ze kinderen met downsyndroom in het reguliere onderwijs.