ALKMAAR - Magnesium, het witte wonder, speelt een heldenrol in onze gezondheid en welzijn. Dit essentiële mineraal is de stille kracht achter honderden lichaamsprocessen, van het versterken van botten tot het opwekken van een goed humeur. Vandaag duiken we in de wereld van voedingsmiddelen die niet alleen heerlijk zijn, maar jou ook een magnesium boost geven. Maar eerst, waarom is magnesium zo belangrijk?

De grote voordelen van magnesium

Magnesium wordt nog altijd gebruikt door sporters voor extra grip aan de ringen of bij het klimmen, je kent het vast nog wel van gym of atletiek. Maar in je lijf heeft het nog veel meer voordelen, voor diezelfde sporters, en ook voor ieder ander.

Magnesium is een essentieel mineraal dat belangrijk is voor vele functies in het lichaam, waaronder je spier- en zenuwfunctie, energieniveau en het maken van eiwitten, bot en DNA. Het is belangrijk om een gevarieerd dieet te eten om ervoor te zorgen dat je genoeg magnesium binnenkrijgt, vooral omdat het lichaam dit mineraal niet zelf kan produceren. In samenwerking met De Gezonde Wereld hebben we een lijst gemaakt van de vele dingen waar magnesium voor wordt gebruikt.

Belangrijkste eigenschappen van Magnesium:

 • Helpt om beter te slapen

 • Is goed voor je spieren

 • Draagt bij aan mentale gezondheid

 • Helpt om stress te verminderen

 • Zorgt voor goede zenuwfunctie

 • Ondersteunt je concentratie en een heldere geest

 • Kan de stoelgang bevorderen

 • Is goed voor de botten

 • Draagt bij aan je energiehuishouding

 • Tegen futloosheid en vermoeidheid

Negen Magnifieke Magnesium Must-Haves!

Genoeg redenen dus om meer magnesium aan je dieet toe te voegen. Maar waar zit veel magnesium in? De Gezonde Wereld heeft hiervoor een lijst met voedingsmiddelen samengesteld die bijdragen aan jouw dagelijkse magnesiuminname. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten magnesium supplementen om je dagelijkse behoefte aan magnesium aan te vullen. De Gezonde Wereld heeft een selectie van de best opneembare magnesium supplementen in haar webshop.

Laten we gaan kijken naar de Negen Magnifieke Magnesium Must-Haves!

 1. Pompoenpitten - Een van de beste bronnen van magnesium én heerlijk als snack of als strooisel over je favoriete salade.

 2. Chiazaad - Rijk aan magnesium en vele andere waardevolle voedingsstoffen. Perfect voor het maken van chia pudding of in je smoothie of yoghurt.

 3. Amandelen of Cashewnoten - Een handjevol van deze noten kan je dagelijkse magnesiuminname al significant verhogen. Geroosterd ook fantastisch over je maaltijd.

 4. Spinazie - Groen en glorieus, bladgroentes zoals spinazie zijn zeer rijk aan magnesium.

 5. Zwarte bonen - Een eiwitrijke keuze die je gerechten vult met zowel vezels als magnesium.

 6. Avocado - Deze romige en immens populaire vrucht past bijna overal bij. Gezonde vetten, vezels en een boost van je magnesiuminname.

 7. Donkere chocolade - Een heerlijke bron van magnesium, kies wel voor varianten met een hoog cacaogehalte of neem pure cacaopoeder door je smoothie.

 8. Volkorenbrood - Volkorengranen, ook in pasta’s, zijn een goede bron van magnesium en makkelijk in je menu in te passen.

 9. Quinoa - Dit glutenvrije pseudograan is rijk aan magnesium en een geweldig alternatief voor rijst of pasta.

Of je nu kiest voor een handjevol noten als snack, een groene smoothie in de ochtend, of een stukje pure chocolade als dessert, elk van deze voedingsmiddelen draagt bij aan je dagelijkse magnesiumbehoefte. De magie van magnesium ligt in zijn veelzijdigheid - zowel in de rol die het speelt in ons lichaam als in de vele manieren waarop we het via onze voeding kunnen opnemen.

Onthoud dat een gevarieerd dieet de sleutel is tot niet alleen het binnenkrijgen van voldoende magnesium, maar ook andere essentiële voedingsstoffen. Door deze negen magnesiumrijke voedingsmiddelen in je dagelijkse maaltijden te integreren, ben je goed op weg naar een gezonder, energieker leven.

Dus, de volgende keer dat je je boodschappenlijstje samenstelt, vergeet dan niet een paar van deze magnesiumrijke helden toe te voegen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!