ALKMAAR - Het is een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloftsplanning: de zoektocht naar een trouwlocatie. Waarom? Omdat de trouwlocatie een grote rol speelt in hoe de bruiloft eruit zal komen te zien. Of je nu gaat trouwen in Alkmaar of heel ergens anders, een trouwlocatie zoeken kan een flinke klus zijn. Want waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden als je op zoek gaat naar een toffe trouwlocatie voor de bruiloft? Wij helpen je op weg en zetten het voor je op een rij.

De gastenlijst

Een trouwlocatie kun je kiezen op basis van jouw gastenlijst. Doordat jij en je partner een gastenlijst hebben samengesteld, weten jullie namelijk hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op de grote dag. Op basis hiervan weet je dus ook beter welke trouwlocatie geschikt is. Ga je voor een grote bruiloft? Dan is er ook een grotere trouwlocatie nodig. Wil je intiem trouwen? Dan kun je kiezen voor een wat kleinere trouwlocatie. De gastenlijst speelt dus een grote rol in welke trouwlocatie geschikt is voor jullie trouwdag.

De bereikbaarheid van de trouwlocatie
Een ander belangrijk ding waar jullie rekening mee moeten houden, is de bereikbaarheid van de trouwlocatie die jullie voor ogen hebben. Misschien hebben jullie wel een mooie trouwlocatie gevonden, maar ligt deze best afgelegen. Dan is het niet verstandig om voor deze locatie te kiezen, want het is ook belangrijk dat jullie nadenken over het gemak voor de gasten. Zij zullen er tenslotte niet blij van worden als zij enorm ver moeten reizen om ergens aan te komen. Het kan in dit geval daarom verstandig zijn om te kiezen voor een trouwlocatie die wat centraal gelegen is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld grote steden of mooie natuurgebieden die goed te bereiken zijn.

De mogelijkheden
Voordat jij en je partner daadwerkelijk een trouwlocatie gaan kiezen, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden de trouwlocatie allemaal biedt. Jullie hebben vast al een goed beeld van hoe jullie willen dat de bruiloft eruit komt te zien. De trouwlocatie moet dit natuurlijk wel ondersteunen en het is daarom belangrijk om een aantal vragen te stellen aan deze trouwlocatie. Van vragen over de kosten en beschikbaarheid, de ruimtes en het eten en drinken tot vragen over de decoratie: het is allemaal goed om te weten. Maak daarom vooraf een lijstje met vragen, zodat jij en je partner alle belangrijke informatie op een rijtje krijgen.

Trouwlocatie vol
Waar je nog meer rekening mee moet houden als jij en je partner gaan zoeken naar een trouwlocatie? Dat een trouwlocatie vol is op de trouwdatum die jullie hebben gekozen. Dat is natuurlijk flink balen, maar het kan gebeuren. Populaire trouwlocaties kunnen namelijk sneller volgeboekt zijn. Vooral in de zomermaanden komt dit regelmatig voor. Wat daarom aangeraden wordt, is om zeer ruim van tevoren al een trouwlocatie te boeken. Zo ben je anderen voor en beschikken jullie over die perfecte trouwlocatie!

Bezoek de trouwlocatie

Heb je een mooie trouwlocatie gevonden online? Op foto’s ziet alles er natuurlijk fantastisch uit. Echter is het belangrijk dat jij en je partner er ook echt een goed gevoel van krijgen als jullie fysiek aanwezig zijn bij deze trouwlocatie. Daarom is het een aanrader om meerdere trouwlocaties te bezoeken. Niet alleen krijgen jullie hier de mogelijkheid om te zien hoe het er in het echt uitziet, ook geeft dit de mogelijkheid om belangrijke vragen te stellen.

Met bovenstaande dingen kun je dus zeker rekening houden in jullie zoektocht naar de perfecte trouwlocatie, want hiermee wordt het voor jullie wellicht wat makkelijker. Ben je nog volop inspiratie aan het verzamelen voor leuke trouwlocaties? Weddingspaces.com is hiervoor een aanrader.