Personal Training; is het wat voor jou? Juist nu alle sportscholen dicht zijn en we veel binnen zitten om te netflixen en lekker te eten, is sporten des te belangrijker.

Je kan wel zelf wat gaan sporten in je woonkamer maar dat verveelt vaak snel en is bij lange na niet zo effectief als samen aan de slag gaan met een Personal Trainer. Wij zetten de 4 voordelen van een Personal Trainer voor je op een rijtje.


1. Jouw doel(en) behalen
Een Personal Trainer in Alkmaar helpt jou met het behalen van jouw doelen. Fitter, gespierder of juist strakker worden? Met Personal Training bereik je sneller en efficiënter je doel. Een Personal Trainer stelt voor jou een plan op maat vast, waardoor jij zo snel mogelijk jouw doel behaalt.

Naast fitter of gespierder worden, kunnen blessures of medische redenen ook een belangrijk punt zijn om Personal Training te overwegen. Zo kreeg Anne bijvoorbeeld Personal Training bij FitmetDylan. Haar doel was niet om fitter of sterker te worden, maar om mee te kunnen doen met groepslessen. Lichamelijk was zij hiertoe niet in staat. Een tijd lang had zij het sporten opgegeven totdat zij aan de slag ging met een Personal Trainer. Met behulp van tips kreeg zij handvatten over hoe ze oefeningen wél kon uitvoeren en niet beperkt werd door haar lichaam. Na slechts een aantal weken had zij haar doel bereikt; ze kon deelnemen aan de groepslessen.

2. De stok achter de deur
Je kent het vast wel: je hebt een lange dag gehad, net gegeten en de bank zit erg lekker. Sporten staat dan niet altijd hoog op je lijstje. Juist op zulke momenten kan een extra zetje nodig zijn om toch wel te gaan. Na sporten voel je je altijd beter én ben je een stap dichter bij je doel. Wanneer je een Personal Training hebt, heb je een afspraak met iemand. Afzeggen gaat niet zomaar. Hierdoor is de kans groot dat je het ook doet. Personal Training is hierdoor een stok achter de deur.

3. Sporten onder begeleiding
In een groepsles moet de trainer zijn of haar aandacht verdelen over meerdere mensen. Hierdoor krijg je lang niet zoveel aandacht dan wanneer je 1 op 1 sport met een trainer. Bij een Personal Training in Alkmaar sport je een uur lang onder begeleiding. Door sporten onder begeleiding wordt elke uitvoering nauwlettend in de gaten gehouden en word je direct gecorrigeerd. Het voordeel? De kans op blessures neemt aanzienlijk af. Je voert een oefening juist uit en je spant de juiste spieren aan met als gevolg: meer resultaat.

4. Snel resultaat
Je traint doelgericht en effectief. Afhankelijk van jouw doelen stelt een Personal Trainer een plan op die erop gericht is om jouw doel te behalen. Je zult al gauw merken dat je met sprongen vooruit gaat. Vele malen sneller dan wanneer je meedoet aan een groepsles. Bij een Personal Training train je op maat, zonder dat je vast zit aan het gemiddelde niveau van de groep of vast schema. Daarbij motiveert de trainer jouw optimaal, zodat je het beste uit jezelf haalt.

“Wat een verschil! 9 weken lang personal training gevolgd, van niet één keer kunnen optrekken naar 3 setjes van 5 keer optrekken. Ik kan niet anders zeggen dan: top trainer met top resultaten.” - Stefan over FitmetDylan

Is Personal Training wat voor jou?
Ben jij klaar om jouw doel te bereiken met een Personal Trainer? In Alkmaar zijn er meerdere beschikbaar, waaronder Dylan van FitmetDylan. Hij geeft Personal Training in Alkmaar en Bergen. Bekijk zijn websites voor reviews en meer informatie.