ALKMAAR - De dagen worden langzaam weer wat langer. Toch duurt het nog wel even voordat de lente weer begint. Inmiddels zit een groot deel van de winter er alweer op. Dit betekent voor veel mensen ook dat zij alweer reikhalzend naar het mooie weer uitkijken. Niet alleen omdat ze er dan weer meer op uit kunnen, maar ook omdat dit gewoon veel beter voelt voor de gezondheid. De zon maakt vrolijker, je voelt je fitter en je beweegt meer. Maar waarom zou je elk jaar blijven wachten totdat de winter eindelijk voorbij is om weer in vorm te komen? Er zijn namelijk genoeg manieren om ook tijdens de wintermaanden gewoon fit te blijven.


Is dit jou nog geen enkele keer gelukt? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Met behulp van de volgende drie tips blijf jij voortaan elk seizoen in vorm.

1. Blijf met je favoriete sport bezig

Doe je aan teamsport? En is dit buiten? Dan is het grootste nadeel van de winter vaak dat er ook een winterstop volgt of dat veel trainingen en wedstrijden uit zullen vallen door de weersomstandigheden. Daarom des te belangrijker om juist tijdens deze stop met je sport bezig te blijven.

Doe je bijvoorbeeld aan voetbal? Zorg er dan voor dat je regelmatig blijft hardlopen om je conditie op peil te houden. Stiekem kun je jezelf ook blijven inspireren door bijvoorbeeld eens aan voetbalwedden te doen. Er is naast zelf voetballen immers niets leuker dan naar voetbalwedstrijden kijken en een gokje wagen. Zo blijf je geïnspireerd en ben je ook sneller geneigd om aan jezelf te blijven werken.

2. Ga meer naar buiten

Je hebt gewoon minder zin om naar buiten te gaan als het weer koud en guur is. Toch is het wel goed om dit te blijven doen. Juist in de winter. Het is goed om even een frisse neus te halen en in beweging te komen. Daarnaast zal je merken dat je na afloop juist heel blij bent dat je het hebt gedaan. De buitenlucht geeft energie. Als dan ook nog eens een waterig zonnetje doorbreekt, voel je je direct een stuk gelukkiger. Dé perfecte manier om een winterdip tegen te gaan. Probeer jezelf te forceren door meer naar buiten te gaan door bijvoorbeeld eens de fiets te pakken naar het werk of wandelend naar de supermarkt te gaan. Dit zijn korte stukjes die enorm veel invloed op de mentale- en fysieke gezondheid kunnen hebben.

3. Stel doelen voor het voorjaar

Vind je het lastig om aan de slag te gaan als je niet echt een doel voor ogen hebt? Begin dan met het opstellen van jouw doelen voor het komende voorjaar. Wil je bijvoorbeeld probleemloos tien kilometer kunnen fietsen? Of een stukje kunnen hardlopen zonder direct buiten adem te zijn? Begin hier dan mee. Het hoeven geen grote doelen te zijn. Het moet juist iets zijn wat ook echt haalbaar is. Zo blijf je gemotiveerd. Ook in de winter.