ALKMAAR - Kriebelt het bij jou al jaren om de hort op te gaan en buiten de Europese grenzen te trekken? It’s your time to shine; boek je vlucht lekker op tijd en betaal niet al te veel voor je retourticket. Daarnaast; wat is er nou lekkerder om al maanden naar jouw vakantie toe te werken? Dat je al tijden van tevoren weet wanneer je op vakantie gaat, dat maakt de voorpret eigenlijk alleen nog maar leuker toch? Maar wat als je gewoon geen idee hebt waar je nou eigenlijk heen wil? Wordt het Azië, Zuid-Amerika of toch Zuid-Afrika?


We geven je graag een aantal tips om een onvergetelijke reis te maken; we nemen namelijk graag driemaal de mooiste landen van Azië met je door. Nieuwsgierig? Lees dan snel met ons mee en wellicht is een van deze drie landen wel waar jij je koffer of backpack binnenkort voor mag gaan inpakken!


Sri Lanka; gevarieerd eiland met alles wat je maar kan wensen!

Het lijkt wel het (ei-)land dat alles heeft; bergen waar je prachtige wandelingen in kan maken, stranden met het meest witte zand en de meest blauwe zee, plekken waar je kan snorkelen, duiken, kiten, surfen, jungles met de meest exotische en mooie dieren en natuurlijk spots waar je waanzinnige zonsopkomsten en zonsondergangen kan bewonderen. Het land is 1,5 keer zo groot als Nederland en België bij elkaar en daardoor is het ideaal om drie weken te pakken voor een reis door Sri Lanka; niet te groot, niet te klein en wel alles kunnen zien wat je wil!


Indonesische eilanden; pracht en praal

Wanneer je Indonesië bovenaan je lijst hebt staan, is het goed om van tevoren te bedenken naar welke eilanden je precies wilt. Indonesië kent vele eilanden; de meest gebruikelijke route is om Java en Bali op reis te maken. Dat is dan ook zeker een aanrader; de twee eilanden brengen cultuur, zon, zee, strand en de mooiste natuur bij elkaar, en binnen een maand kan je alle hotspots van de twee eilanden hebben gezien zonder dag in en dag uit naar nieuwe plekken te hoeven reizen; er blijft genoeg tijd over om lekker uit te rusten!


Maleisie; van groene rust tot blauwe zee

Misschien heb je er eerder nog niet over nagedacht, maar Maleisie is de topper van de toppers wat Azie betreft. Het landt biedt alles; een oase van rust in Cameron Highlands, een eeuwenoude jungle in Taman Negara, Nederlandse invloeden in Malakka, een bruisend centrum in Kuala Lumpur en duizend en een street food-spots in Georgetown. En als dat nog niet genoeg is, kan je via Georgetown gemakkelijk naar Langkawi, om de prachtigste strandplekjes te bezoeken en heerlijk uit te rusten bij de zee.


Tip: wanneer je op vakantie gaat buiten Europa, is een creditcard aanvragen van tevoren een absolute must! Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een creditcard op ICScards.nl.