ALKMAAR - Op woensdagmiddag is zwaar vuurwerk door de brievenbus van een woning aan de Urkstraat gegooid. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 16.15 uur werd op de voordeur en op het raam van de bewuste woning geklopt. De bewoner was onderweg om de voordeur te openen toen een explosief afging in de gang. De explosie zorgde ervoor dat de voordeur vernield was en de binnenzijde van de woning beschadigd. Glassplinters waren in de houten trap geslagen en de brievenbus belandde door de explosie op het dak van de overbuurvrouw. Ook de auto van de bewoners raakte beschadigd.

De explosie is veroorzaakt door zwaar vuurwerk dat door de brievenbus naar binnen is gegooid. Er raakte niemand gewond. Na het incident zouden meerdere personen weggerend zijn in de richting van het Rekerhout.

Getuigenoproep
De recherche in Alkmaar doet onderzoek naar het incident en wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de explosie. Heeft u woensdag tussen 16.00 uur en 16.30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de Urkstraat? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2021229337.