TUITJENHORN - De zus van de in 2012 in Tuitjenhorn doodgestoken kroegbaas Koos Engel hoopt dat er een getuige opstaat om het verhaal te vertellen over wat er tijdens de avond van de moord is gebeurd. Dat zegt ze in gesprek met het programma Opsporing Verzocht.

"Het zou fantastisch zijn als het wordt opgelost", zegt ze in het televisieprogramma. "Mensen in Tuitjenhorn willen dat het wordt opgelost, want het was in hun dorp en ze kennen hem ook allemaal."

Engel probeerde op die fatale 21 januari ruim zes jaar geleden buiten bij zijn café Los Amiguitos een ruzie te sussen, maar de 43-jarige man werd zelf neergestoken. De dader werd nooit gepakt.

Afsluiten
De zus van Engel zegt dat er tijdens de avond van de moord veel mensen op straat waren. Die moeten volgens haar iets hebben gezien. "Ik hoop dat hij opstaat en denkt: 'Ik gun hun ook de rust'", aldus de zus. "We kunnen het dan eindelijk afsluiten." Ook vraagt de politie aan getuigen zich te melden. Er stonden zeker twintig mensen in de groep die ruzie had.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de dader leidt.