CASTRICUM - Een 43-jarige vrouw wordt sinds maandag 18 december vermist nadat zij was vertrokken uit een klooster in Heiloo.

De politie, brandweer en reddingsbrigade zijn zaterdagavond een zoekactie gestart in de duinen bij Castricum. De vrouw, die woont in een beschermd wooncomplex in Emmen, kwam op maandag 18 december aan bij het klooster voor een retraite. Zij zou op 29 december weer thuis zijn, maar is daar niet gearriveerd. De vrouw heeft het klooster in Heiloo op dinsdag 19 december voor 7.00 uur verlaten. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor.

Omdat de vrouw door een ziekte slecht ter been is en gebruik maakt van een stok, wordt vermoed dat ze per bus naar Castricum is gereisd. Haar moeder denkt dat zij daar mogelijk de duinen in is gegaan en maakt zich ernstig zorgen over het welzijn van haar dochter. De vrouw is 1.55 meter lang, heeft donkerbruin kort krullend haar, blauwe ogen, een tenger postuur en een kleine moedervlek op haar wang. Zij was op de bewuste ochtend waarschijnlijk gekleed in een blauw/witte rok, een blauwe trui, een witte jas en witte gympen.