ZAANDAM - Voor de derde keer is er een auto in brand gevlogen op het Wagenschotpad te Zaandam. De eerste keer was januari 2016, de tweede keer een paar weken geleden, in februari, nu weer. En het vermoeden bestaat dat er deze keer ook weer sprake is van brandstichting. Eén auto is totaal verwoest, compleet uitgebrand, een ander , ernaast raakte beschadigd. De brandweer was aanwezig om te blussen. De toedracht wordt nader onderzocht.

Na het Wagenschotpad in Zaandam, was de Westzanerdijk in Zaandam aan de beurt. Hier vloog ook een auto in de brand, ook vermoedelijk aangestoken. Alleen dit lag naast de brandweerkazerne, dus dit was snel geblust.

De brandweer was net klaar op de Westzanerdijk in Zaandam en er werd door de centrale gevraagd of ze alweer inzetbaar waren. Hemelsbreed 300 meter verderop, in de Tribune in Zaandam de volgende autobrand. Ook weer vermoedelijk aangestoken.

Wederom was de brandweer nauwelijks klaar, ze hoefden hun spullen bijna niet in te pakken, want dit was hemelsbreed nog dichterbij, 100 meter ongeveer. Weer een auto in brand. Omdat de brandweer er toch alweer vlakbij was, kon deze ook weer snel geblust worden. Maar nu toch lichte paniek bij de politie ook, een agent vertelde mij dat het hele korps nu aan het zoeken is. Er werd zelfs gevraagd om een heli, maar die kwam niet.