ALKMAAR - De politie zag zondagavond om 20.45 uur een auto rijden over de Winkelwaard en wilde deze auto en inzittenden controleren. De politie gaf daarom een stopteken. De auto stopte aanvankelijk niet en verhoogde de snelheid.


Op de hoek van de Drechterwaard met de de Rijperwaard werd de auto plots tot stilstand gebracht waarna alle vier de inzittenden uit de auto wegrenden. Na achtervolgingen te voet, onder andere door tuinen en door een sloot, werden drie mannen aangehouden. Een van hen is daarbij met gebruikmaking van pepperspray aangehouden. Omwonenden waren de politie behulpzaam met het geven van aanwijzingen over de vluchtroutes die de verdachten gebruikten, waarvoor onze hartelijke dank.

In de auto werden attributen aangetroffen die gebruikt worden bij auto-inbraken en voor het maskeren van een hennepkwekerij. Verder ook nog voorwerpen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Er wordt nader onderzoek verricht naar de herkomst van deze voorwerpen. Herkent u en mist u bijvoorbeeld bijgaande boordcomputer, waarschijnlijk afkomstig van een Seat of een andere auto uit de VW-groep, meldt u zich dan bij de politie.

De verdachten, een 21-jarige Alkmaarder, een 28-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 27 jarige man uit Hoogwoud, zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De vierde verdachte is ontkomen.

Mocht u schade hebben opgelopen tijdens de achtervolging te voet door de verdachten of politie wilt u zich dan melden bij de politie? 0900-8844.