ALKMAAR - Een motoragent zag maandagavond een man rijden in een personenauto op de Vondelstraat. Hij herkende de bestuurder direct als iemand van wie de geldigheid van het rijbewijs was geschorst. In verband hiermee wilde hij de bestuurder, een 25-jarige Alkmaarder, controleren. De bestuurder had de motoragent ook gezien en verhoogde direct zijn snelheid.

Via het Verdronkenoord, Zoutstraat, Laat, Hofstraat, Oudegracht, Groot Nieuwland bracht de bestuurder van de auto zijn voertuig tot stilstand op het Melcoplein. De motoragent trof de auto 'om de hoek' leeg aan in een parkeervak. Een buurtbewoner wenkte de agent en zei dat de bestuurder van de Polo zich schuil hield bij een heg verderop. Op dat moment rende de man hard weg vanaf deze heg in de richting van de Oudegracht. De motoragent rende achter de man aan over de Oudegracht, Baangracht en het Kwerenpad. Daarna werd hij aangehouden op de Bloemstraat.

Naast het rijden met een geschost rijbewijs bleek bij een speekselonderzoek aan het bureau dat de verdachte onder invloed van vermoedelijk THC verkeerde. Hem is een bloedproef afgenomen om dat nader te onderzoeken.