NOORD-HOLLAND Meerdere groepen jongeren zijn gisteren met elkaar op de vuist gegaan op de stranden. Onder meer in Castricum, Bergen en Egmond aan Zee ging het mis. Er zijn twee jongemannen van 19 en 20 jaar aangehouden.


Dit laat de politie weten aan NH Nieuws. De eerste melding van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren gisteren kwam vanaf het strand van Castricum, aan het einde van de middag.

Toen de politie arriveerde, was de vechtpartij al voorbij. Er raakte een 20-jarige man gewond. Er is een 19-jarige Castricummer aangehouden. Die is na verhoor vrijgelaten, maar nog wel verdachte. Het slachtoffer gaat vandaag aangifte doen.

Daarna was het rond 22.00 uur raak in Bergen aan Zee. Opnieuw kreeg de politie een melding van een vechtpartij, maar ook dit conflict was al gesust bij aankomst. Er is wel een 20-jarige Alkmaarder gearresteerd voor mishandeling. Hij heeft de nacht doorgebracht in de cel.

'Overal bende'
Een strandganger in Bergen aan Zee schrijft op Facebook dat de sfeer aldaar rond half acht al 'pittig' was. "Straalbezopen gasten, overal bende, gewoon niet leuk."

Een andere bezoeker zegt tegen NH Nieuws dat groepen jongeren met tassen vol drank en sigaretten het strand op zijn gegaan en dit hebben laten liggen. "We zijn met vier man 's ochtends bezig om de hele zooi op te ruimen."

Tot slot was er om 1.00 uur een vechtpartij op het strand van Egmond aan Zee. Daar is niemand aangehouden.

De politie vermoedt geen verband tussen de vechtpartijen. Ook zullen agenten vandaag niet extra gaan surveilleren.