EGMOND AAN ZEE - Bij restaurant De Klok aan de Smidstraat in Egmond aan Zee woedt momenteel een zeer grote brand. Het vuur is uitslaand.

De omliggende panden en huizen zijn vooralsnog onbeschadigd. Wel zijn de bewoners uit voorzorg in veiligheid gebracht. De eigenaren van de sigarenzaak en een speelgoedwinkel hebben hun spullen weggehaald.

Op beelden is te zien dat er bij de brand veel rook vrijkomt en dat de vlammen metershoog uit het pand slaan. Het plein, waar het restaurant zich bevindt, staat vol met mensen.

Gasfles
Ooggetuige Cor Mooij laat aan NH Nieuws weten dat het pand waarschijnlijk als verloren kan worden beschouwd. "De schade is heel groot. De brand is voor zover ik weet ontstaan doordat een gasfles van de terrasverwarmer in brand vloog."

Een paar medewerkers van het restaurant zijn lichtgewond geraakt en worden in de ambulance nagekeken. Volgens Mooij zou één persoon vast hebben gezeten op het toilet. "Deze persoon heeft een raampje ingeslagen om te ontsnappen en is daarbij gewond geraakt."

Rook
Buurtbewoners worden opgeroepen om ramen en deuren te sluiten als er hinder is van de rook. Ook vraagt de Veiligheidsregio om de hulpdiensten niet te hinderen.

Bron: NH Nieuws
Later meer..