ALKMAAR - Twee jongens die vanmiddag in Alkmaar werden op heterdaad werden betrapt op diefstal uit een politieauto zijn na een worsteling met een agent op de vlucht geslagen. De politie heeft een schot gelost, maar de twee zijn nog voortvluchtig.

Dat meldt de politie in een serie tweets. Of er gericht is geschoten, of dat er een waarschuwingsschot is gelost, is nog niet bekend. "Dat zal uit een gesprek met de betreffende collega moeten blijken", aldus de politiewoordvoerder tegen NH Nieuws.

15-jarigen gezocht

De twee jongens sloegen toe in de Duivelandstraat in de Mare. Wat ze uit de auto hebben gestolen, is niet bekend, maar feit is dat ze tijdens de roof op heterdaad werden betrapt door de agent.

De agent probeerde de twee in te rekenen, maar raakte verwikkeld in een worsteling. Nadat ze zich van de agent hadden ontdaan, sloegen ze op de vlucht en werd het schot gelost. Het is niet bekend of de belaagde agent gewond is geraakt, al laat een woordvoerder weten dat hij door collega's is opgevangen.

In een Burgernet-oproep wordt Alkmaarders gevraagd uit te kijken naar twee jongens met Arabisch uiterlijk van circa 15 jaar oud. Beide dragen een outfit mét capuchon. Wie de twee ziet, wordt gevraagd 112 te bellen.