ALKMAAR - Een opmerkelijke inbraak bij Schoonewil Techniek op zaterdagochtend: een man reed met een tractor tegen de voorkant van de showroom aan en maakte daarbij voor zo'n 8.000 euro aan spuitapparatuur buit.

Volgens Dirk Schoonewil is de brutaliteit van de inbreker ongekend: "Hij was hier 's middags nog binnen geweest om de spuitapparatuur te bekijken. Hij heeft zelfs ons visitekaartje meegenomen."

Volgens Schoonewil is er voor zo'n 8.000 euro aan spuitapparatuur buitgemaakt. De man had hier 's middags naar staan kijken en vertelde dat hij terug zou komen. Het personeel bood nog aan zijn contactgegevens op te schrijven, maar de man stond erop dat hij nog wel terug zou komen.

Muur
Op de video bij NH Nieuws, is te zien hoe de tractor een paar keer tegen de muur ramt, om daarna een stukje weg te draaien. Ook is te zien dat de bestuurder het pand in loopt.

En dat heeft hij gedaan, ook al is het niet op de orthodoxe manier. Op zaterdagochtend tussen 6.15 en 6.20 uur ramde hij met zijn tractor - waar hij nog over heeft staan opscheppen - de showroom om zo verschillende spuitapparaten te stelen.

Herkenbare tractor
Schoonewil hoopt dat de man snel gevonden wordt. Onder hun Facebookbericht staan ondertussen meerdere reacties van mensen die zeggen de tractor te herkennen, en ook de politie zit er bovenop. "Het is nogal een herkenbare tractor. De koplampen zitten op een andere plek en het is een blauwe Ford", vertelt Schoonewil.