In de 2e klasse A heeft Alkmaarsche Boys zondagmiddag een belangrijke zege behaald op het hoger geklasseerde Zilvermeeuwen. De ploeg van de na de winterstop vertrekkende trainer Marc van Wonderen wist in eigen huis met 3-2 te zegevieren. Onder leiding van voormalig profarbiter Roelof Luinge, die een uitstekende wedstrijd floot, was er een glansrol voor Robert Schutz. De 27-jarige middenvelder van Alkmaarsche Boys nam alle drie de goals voor zijn rekening waarbij de één nog mooier dan de ander was.

Het was koud op deze zondagmiddag op Sportpark Overdie, maar nadat scheidsrechter Luinge voor het eerst had gefloten viel er genoeg te beleven tijdens deze wedstrijd. Alkmaarsche Boys begon zeer sterk en kreeg al binnen het kwartier twee opgelegde kansen via Daniel Mullen. Zijn eerste poging belandde in het zijnet, en ook zijn volgende schot ging langs de verkeerde kant van de paal. Na twintig minuten kwam de verdiende voorsprong er echter toch toen Robert Schutz mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf een meter of twintig krulde hij deze met veel precisie achter keeper El Gueri. Zilvermeeuwen stond te boek als een lastige tegenstander dat niet voor niets op een 3e plaats staat. In de eerste helft kwamen de Zaandammers er echter niet aan te pas, en pas tegen de rust werden zij voor het eerst echt gevaarlijk, maar stond keeper Dennis Pluijmers paraat.

In de tweede helft speelden de gasten meer naar voren en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Van de ruimte die hieruit ontstond wist Alkmaarsche Boys echter optimaal te profiteren toen na een ruime tien minuten opnieuw Schutz fraai uithaalde: 2-0. Hiermee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld want direct vanaf de aftrap werd Kevin Wijndal in stelling gebracht en was de aansluiting daar. Het was echter de middag van Robert Schutz die na ruim een uur spelen nogmaals de bal van buiten de zestien op zijn schoen nam en voor 3-1 zorgde. Via een goal van David Zwiebel kwam Zilvermeeuwen nog wel op 3-2, maar het lukte niet meer om Alkmaarsche Boys van de terechte zege af te houden.

WEST I ZONDAG 2e KLASSE A


ALKMAARSCHE BOYS - ZILVERMEEUWEN 3-2 (1-0)


19. Robert Schutz 1-0

55. Robert Schutz 2-0

56. Kevin Wijndal 2-1

62. Robert Schutz 3-1

82. David Zwiebel 3-2


Verslag en foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie