ALKMAAR - Op dinsdagochtend werd een 36-jarige man uit Alkmaar in een woning aan de Waalstraat in zijn been geschoten. De politie doet onderzoek naar het schietincident en is op zoek naar getuigen.


Rond 11.50 uur opende het slachtoffer de voordeur en voor zijn neus stond een voor hem onbekende man. Plotseling schoot de onbekende man de Alkmaarder in het been en ging de schutter er via de achterzijde van het trappenportaal vandoor. De politie werd gealarmeerd en maakte een zoekslag in de omgeving. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Signalement

Van de dader is het volgende signalement bekend;

-Licht getinte huidskleur;
-Tussen de 20 en 30 jaar oud
-Ongeveer 1,80 meter lang;
-Normaal postuur;
-Rood shirt;
-Donker kortgeschoren haar;
-Droeg een mondkapje.

Getuigen gezocht
Herkent u de dader op basis van bovenstaand signalement? Of heeft u dinsdag rond het middaguur iets verdachts gezien in de omgeving van de Waalstraat dat te maken kan hebben met dit schietincident? Mogelijk heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.